Ердоган хоче обговорити із Зеленським «дипломатичний шлях» припинення війни

Ердоган хоче обговорити із Зеленським «дипломатичний шлях» припинення війни
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським хоче обговорити можливість «дипломатичного шляху» припинення повномасштабної війни Росії проти України.

Про це повідомляє Управління комунікацій Туреччини у вівторок, 16 серпня.

У канцелярії Ердогана уточнили, що він відвідає Львів з одноденним візитом 18 серпня на запрошення глави української держави. Президенти України та Туреччини обговорять усі аспекти двосторонніх відносин. Також відбудеться тристоронній саміт за участю генсекретаря ООН Антоніу Гутерреша, який також приїде у Львів.

«У ході [саміту] буде розглянуто потенційні кроки, спрямовані на активнішу підтримку механізму для експорту українського зерна на світові ринки та припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом», — сказано в повідомленні.

Раніше представник ООН повідомив, що 18 серпня у Львів прибуде генсек ООН Антоніу Гутерреш. Він планує обговорити з президентом України ситуацію на Запорізькій АЕС та «політичне рішення» щодо повномасштабної війни, розв'язаної Росією. 19 серпня генсек відвідає український чорноморський порт Одеса.

22 липня Україна підписала договір із Туреччиною та ООН про розблокування експорту українського зерна через порти в Чорному морі. Дзеркальний договір із Туреччиною та ООН підписала країна-терорист Росія. Реджеп Ердоган неодноразово казав, що його країна готова провести переговори президента Володимира Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним.

5 серпня Ердоган зустрівся з Путіним у Сочі. Раніше він казав, що у західних політиків «неправильний підхід» до глави кремлівського режиму.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/erdogan-zaproponuye-zelenskomu-peregovori-z-rosiyeyu-ostanni-novini-50263660.html

Категорії: Новини Львова

17.08.2022 13:43