В Німеччині анонсували розширення формату «Рамштайн»

В Німеччині анонсували розширення формату «Рамштайн»
Цього тижня північноєвропейські союзники України проведуть конференцію в Копенгагені на рівні міністрів оборони. Цей захід стане продовженням і розширенням формату «Рамштайн». Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на речника Міноборони ФРН Арно Колаца.

«Нам важливо, щоб допомога могла бути стійкою, тривалою. І це дещо відрізняє цей формат від формату «Рамштайн», де йдеться про короткострокові поставки зброї Україні. Формат цієї конференції дуже добре вписується в нашу концепцію», - зазначив речник.

За словами речника міноборони ФРН, у Копенгагені обговорять питання довгострокового фінансування та підготовки українських військових.

Німеччина анонсувала розширення «свого внеску». Він «буде трохи ширшим, ніж у форматі Рамштайну». Конференція в Копенгагені стане продовженням і розширенням формату «Рамштайн».

У Копенгагену 11 серпня має відбутись Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. Окрім міністра оборони України Олексія Резнікова, участь мають взяти представники наступних країн:

Велика Британія;
Естонська Республіка;
Ісландія;
Латвійська Республіка;
Литовська Республіка;
Королівство Нідерланди;
Федеративна Республіка Німеччина;
Королівство Норвегія;
Республіка Польща;
Словацька Республіка;
США, Фінляндська Республіка;
Чеська Республіка;
Королівство Швеція;
Австралія;
Канада;
Нова Зеландія.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/zakhidni-sojuzniki-ukrajini-rozshirjujut-format-ramshtajn.html

09.08.2022 09:26