«Колективний путін» нікуди не зникне: у РНБО розповіли, що на політику кремля впливають 86 людей

«Колективний путін» нікуди не зникне: у РНБО розповіли, що на політику кремля впливають 86 людей
Рада національної безпеки та оборони України включає до так званого «мавзолею путіна» 86 осіб, які впливають на політику кремля.
Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Він зауважив, що війна не обмежується кулями й снарядами, а зачіпає і медіа, і енергетику, і продовольство, і інші сфери.

«В Апараті РНБО є проєкт під умовною назвою "мавзолей путіна" — це 86 людей, які впливають на політику кремля. Хто б не прийшов після путіна — "колективний путін" нікуди не зникне», — пише Данілов.

На його думку, наразі в російському суспільстві загалом домінують імперські позиції. «За роки свого правління путін знищив все демократичне, ліберальне, вільне, тому переважна більшість громадян росії підтримують свого диктатора», — сказав Данілов.

Коли ж журналісти спитали про прогнози щодо результатів можливих «фінальних перемовин» між Україною та рф, Данілов заявив, що поки важко сказати, з ким вони будуть.

«У сучасному світі жодні переговори не можуть бути підкилимними й закритими. Поки що ми не знаємо, з ким на території рф будемо вести фінальні перемовини. Наша позиція проста: відчепіться від нас, йдіть на свою землю, якої у вас поки що багато. Вас тут не буде, це наша земля», — наголосив Данілов.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/kolektivnij-putin-nikudi-ne-znikne-u-rnbo-rozpovili-sho-na-politiku-kremlya-vplivayut-86-lyudej

08.08.2022 10:46