Китай починає нові військові навчання біля Тайваню

Китай починає нові військові навчання біля Тайваню
Збройні сили Китаю оголосили про старт у понеділок нових військових навчань у повітряному просторі та в морі навколо Тайваню. Вони розпочались відразу після завершення попередніх навчань, які Китай розгорнув на знак протесту проти минулотижневого візиту до Тайбею спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

Як повідомляє Reuters, китайське командування повідомило про плани проведення спільних навчань морських та повітряних сил, основною метою яких буде підготовка до протичовнових і морських штурмових операцій. Деякі аналітики зазначають, що така комбінація є продовженням тиску на оборону Тайваню.

Тривалість і точне місце проведення цих навчань поки що невідомі, але Тайвань вже пом’якшив обмеження на польоти поблизу шести попередніх китайських районів навчань, що оточують острів.

Нагадаємо, у четвер Китай розпочав у Тайваньській протоці безпрецедентні військові навчання з застосуванням десятків винищувачів та запуском балістичних ракет. Свою військову силу Китай вирішив продемонструвати у відповідь на перший за 25 років візит американського високопоставленого чиновника на острів Тайвань, на який претендує Китай. Візит Ненсі Пелосі на острів тривав менше доби, але спровокував велику напругу у стосунках США і Китаю.

Китайська сторона погрожувала «серйозними наслідками», а США звинуватили Китай у провокаціях у Тайванській протоці.

Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/kitaj-pochinaje-novi-vijskovi-navchannja-bilja-tajvanju.html

08.08.2022 10:43