Євросоюз запровадив нові санкції проти Януковичів

Євросоюз запровадив нові санкції проти Януковичів
Європейський Союз ввів санкції проти експрезидента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра.

«Рада ЄС у відповідь на триваючу необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України прийняла рішення ввести санкції проти експрезидента України Віктора Федоровича Януковича і його сина Олександра», - йдеться в прес-релізі.

Причиною такого рішення стала підривна діяльність Януковича-старшого проти суверенітету України. Янукович-молодший потрапив під санкції за ведення бізнесу із терористами ОРДЛО.

У Євросоюзі рішуче засудили російську агресію проти України, закликавши агресора негайно вивести свої війська та техніку з чужої території, припинити обстрілювати цивільну інфраструктуру, дотримуватися прав військовополонених та забезпечити умови для повернення на батьківщину вивезених до Росії дітей.

«Росія, Білорусь та всі винні у скоєнні воєнних та інших тяжких злочинах будуть притягнуті до відповідальності за свої дії відповідно до міжнародного права», - йдеться у документі.

Рішення опубліковано в Офіційному журналі, отже, санкції набирають сили негайно. Обмеження передбачають заборону на в'їзд до ЄС та заморожування активів на території Євросоюзу.

Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/jevrosojuz-vviv-novi-sanktsiji-proti-janukovichiv.html

05.08.2022 14:39