У Нагірному Карабаху сталася перестрілка між вірменськими та азербайджанськими військовими, є загиблі

У Нагірному Карабаху сталася перестрілка між вірменськими та азербайджанськими військовими, є загиблі
У середу, 3 серпня, у Нагірному Карабаху сталася перестрілка між вірменськими та азербайджанськими військовими, внаслідок якої загинули двоє військовослужбовців, ще 14 отримали поранення.

У Міноборони Азербайджану повідомили, що провели операцію Помста. У відомстві уточнили, що було знищено «кілька бойових позицій вірменських збройних формувань».

«Демілітаризація цих територій та повне виведення вірменських озброєних елементів абсолютно неминучі», — додали в Міноборони.

Згідно з повідомленням Міністерства оборони Азербайджану, вранці позиції азербайджанської армії в напрямку Лачинського району зазнали інтенсивного обстрілу.

«Підрозділами азербайджанської армії було вжито заходів у відповідь», — заявили в Міноборони Азербайджану.

Внаслідок цього загинув військовослужбовець строкової служби.

У Нагірному Карабаху заявили про двох загиблих військовослужбовців. Ще 14 солдатів отримали поранення.

Пізніше в Арцаху (Нагірний Карабах) оголосили часткову мобілізацію.

Як пишуть російські ЗМІ, представники невизнаної Нагірнокарабахської республіки звинуватили в обстрілі Азербайджан. За їхніми даними, Азербайджан застосовував гранатомети та безпілотники.

У Нагірному Карабаху також заявили, що обстріл не припиняється з 09:00. У врегулюванні ситуації також задіяні «російські миротворці».

15 липня президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Росія та Вірменія порушують угоду про врегулювання війни у Нагірному Карабаху.

З 13 листопада 2021 року у Нагірному Карабаху розпочався новий виток протистояння між Вірменією та Азербайджаном. Сторони звинуватили одна одну в нападі, а 16 та 17 листопада повідомили про втрати.

За підсумками повномасштабного військового конфлікту в Нагірному Карабаху, який відновився у вересні 2020 року, Єреван, Баку та Москва підписали угоду про припинення бойових дій.

В рамках цього договору Вірменія погодилася передати під контроль Азербайджану три райони — Агдамський, Кельбаджарський та Лачинський, а також частину Газахського району.

Так званий Лачинський коридор, автомобільну дорогу, яка сполучає центр Нагірного Карабаху з Вірменією, а також лінію зіткнення сторін мають контролювати російські та турецькі військові.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/u-nagirnomu-karabahu-stalasya-strilyanina-mizh-viyskovimi-ostanni-novini-50260820.html?utm_source=telegram

04.08.2022 11:38