Фонд «Повернись живим» підписав меморандум про співпрацю з турецьким виробником безпілотників Baykar

Фонд «Повернись живим» підписав меморандум про співпрацю з турецьким виробником безпілотників Baykar
Найбільший в Україні благодійний фонд «Повернись живим» і турецька компанія Baykar, яка виробляє ударні безпілотники «Байрактар», офіційно оголосили про співпрацю.
Про це повідомили на сайті фонду «Повернись живим».

У середу, 3 серпня, директори організацій Тарас Чмут і Халук Байрактар підписали у Стамбулі меморандум про подальше партнерство.

Сторони наразі не розкривають усі деталі майбутньої взаємодії, однак зазначають, що дійшли згоди щодо «впровадження найкращих практик і міжнародних стандартів для розвитку співробітництва» та залучення інших представників до такої співпраці.

«Віднині не лише держава є гравцем на міжнародному рівні озброєння країни, але й такі фонди, як наш. І ми готові до цього долучатися й підставляти плече підтримки державі, зокрема виробами військового призначення», — прокоментував директор «Повернись живим» Тарас Чмут.

У фонді та компанії Baykar наголосили, що планують забезпечувати одне одного всебічною підтримкою для розвитку співробітництва та реалізації нових спільних проєктів.

«Нам є що одне одному дати в цій співпраці, і ми впевнені в тому, що спільними зусиллями вийдемо на нові горизонти, насамперед демонстрації людяності та перемоги України», — наголосив директор Baykar Халук Байрактар.

Нагадаємо, що 26 липня фонд придбав для Сил оборони одразу три ударні безпілотники «Байрактар» і все необхідне для їхньої роботи вартістю понад 16,5 млн доларів. Така купівля благодійним фондом сталася вперше в Україні. «Повернись живим» іще в березні 2022 року отримав дозвіл на імпорт товарів військового призначення та, зокрема, озброєння.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/fond-povernis-zhivim-pidpisav-memorandum-pro-spivpracyu-z-tureckim-virobnikom-bezpilotnikiv-baykar

04.08.2022 11:08