США запровадили санкції проти Аліни Кабаєвої

США запровадили санкції проти Аліни Кабаєвої
Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) у вівторок, 2 серпня, внесло до чорного списку колишню російську гімнастку Аліну Кабаєву, яку називають коханкою Володимира Путіна.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну США.

Кабаєва очолює російську Національну медіагрупу, яка володіє частками майже в усіх основних росЗМІ, що поширюють кремлівську пропаганду. Вона вже перебуває під санкціями ЄС, Канади та Великої Британії.

У квітні газета The Wall Street Journal писала, що США планували запровадити санкції проти Кабаєвої, але в останню мить передумали, побоюючись більшого погіршення відносин з Росією.

У розширений санкційний список потрапили ще 12 людей, серед яких колаборанти, маріонетки Кремля Володимир Сальдо, Кирило Стремоусов (Херсонська область), Костянтин Іващенко (Маріуполь), засновник провідної російської хімічної компанії Фосагро Андрій Гур'єв та олігархи Дмитро Пумпянський, Андрій Мельниченко і Олександр Пономаренко.

США також розширили санкції проти низки організацій, зокрема Магнітогорського металургійного комбінату, фонду Сколково і Московського фізико-технологічного інституту.

Читайте також: Що відбувається з економікою РФ через війну та санкції
У пресслужбі Мінфіну США розповіли, що новий пакет санкцій націлений на російські еліти та підприємства, що працюють в секторі економіки, які приносять значний дохід кремлівському режиму.

У Держдепаратаменті США повідомили, що запровадили санкції проти 893 російських посадовців, серед яких члени Радфеду, та 31 іноземного чиновника, які підтримували окупацію Криму Росією

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/ssha-vveli-sankcii-protiv-aliny-kabaevoy-50260592.html

03.08.2022 09:33