Смертна кара за підпал лісів: у Туреччині ініціювали легалізацію найвищої міри покарання

Смертна кара за підпал лісів: у Туреччині ініціювали легалізацію найвищої міри покарання
Туреччина перегляне рішення 2004 року про скасування смертної кари, заявив міністр юстиції країни. Напередодні президент Реджеп Таїп Ердоган підняв питання повернення найвищої міри покарання у зв'язку з лісовими пожежами цього тижня, пише Reuters.

Смертну кару виключили з конституції в перші роки правління Ердогана. Але після того, як пожежа, щодо якої є підозри в її навмисному характері, знищила 4500 гектарів прибережних лісів біля Егейського моря, Ердоган заявив, що потрібне більш жорстке правосуддя.

Правоохоронці повідомили, що підозрюваний, затриманий у причетності до пожежі, зізнався, що спричинив пожежу. Пожежу в лісі поблизу курорту Мармарис локалізовано.

Відвідавши місце події в п'ятницю, Ердоган сказав, що покарання за спалювання лісів "має лакати, і якщо це смертний вирок, то це смертний вирок".

Розмовляючи з журналістами в східному місті Агрі в суботу, міністр юстиції Бекір Боздаг сказав, що коментарі президента «є вказівками для нас».

"Ми почали працювати над цим як міністерство", - сказав Боздаг, додавши, що нинішнє покарання за розпалювання лісових пожеж - 10 років ув'язнення, що може перетворитися на довічне ув'язнення, якщо вчинок є частиною організованої злочинності.

Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/u-turechchini-initsijuvali-povernennja-smertnoji-kari-za-pidpal-lisiv.html

27.06.2022 13:25