Найближчими тижнями росія все більше покладатиметься на резервні сили у війні проти України — британська розвідка

Найближчими тижнями росія все більше покладатиметься на резервні сили у війні проти України — британська розвідка
Найближчими тижнями росія все більше покладатиметься на резервні сили у війні проти України. Попри брак резервістів, оголошувати загальну мобілізацію в рф не хочуть.

Про це йдеться в огляді звіту розвідки Великої Британії.

За їхніми даними, ешелони резервних сил складатимуться з декількох окремих компонентів, які росія, ймовірно, вже почала використовувати.

Один із компонентів — бойовий армійський резерв. Це нещодавнє нововведення, що складається з резервістів-добровольців, які працюють неповний робочий день. Їх розгортають як цілі підрозділи, утім, зазвичай такі резервісти призначені для виконання завдань з охорони тилу.

Другий компонент — людський мобілізаційний ресурс. Це, за даними розвідки, значний резерв усіх ветеранів, які служили в регулярній армії упродовж останніх 5 років. Ймовірно, росія, використовує добровольців із цієї категорії для поповнення батальйонів у складі регулярних бригад.

Менше з тим, розвідники зазначають, що попри постійний брак резервістів, російське керівництво, схоже, досі не хоче оголошувати загальну мобілізацію.

У звіті також зауважують, що основним оперативним центром залишається Сєвєродонецько-Лисичанська зона. Однак тиждень важких обстрілів свідчить про те, що росія намагається відновити просування на Ізюмському напрямку. Українські війська тримають оборону на цьому напрямку, добре використовуючи лісисту місцевість.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/najblizhchimi-tizhnyami-rosiya-vse-bilshe-pokladatimetsya-na-rezervni-sili-u-vijni-proti-ukrayini-britanska-rozvidka

27.06.2022 13:01