У Маріуполі окупанти спалили книжки з бібліотеки храму Петра Могили

У Маріуполі окупанти спалили книжки з бібліотеки храму Петра Могили
ФОТО: Бібліотека храму Петра Могили в Маріуполі

Окупаційна влада Маріуполя за наводкою російської православної церкви вилучила та спалила книжки з бібліотеки храму УПЦ Петра Могили. Деякі унікальні примірники українськомовних видань тепер втрачені назавжди.

Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, пише hromadske.

«Після візиту московських агентів фсб в рясах стало відомо, що в Храмі УПЦ Петра Могили за наводкою та за сприяння попів РПЦ в Маріуполі була вилучена та спалена на подвір’ї Храму вся велика бібліотека, зібрана волонтерами та благодійниками», — написав Андрющенко.

За його словами, бібліотека містила декілька унікальних примірників українськомовних видань, які тепер через дії окупантів втрачені назавжди.

Радник мера розповів, що храм Петра Могили, який побудували за підтримки містян, внесений в Книгу рекордів Гіннеса України за найбільший петриківський розпис. За даними Андрющенка, нині окупанти готуються або знести церкву, або переформатувати її за канонами РПЦ.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/u-mariupoli-za-navodkoyu-popiv-rpc-okupanti-spalili-knizhki-z-biblioteki-hramu-petra-mogili-radnik-mera

Категорії: Новини Маріуполя

27.06.2022 11:28