Підтримка України має посилити демократії по всьому світу – Деймон Вілсон

Підтримка України має посилити демократії по всьому світу – Деймон Вілсон
Понад півстоліття світ спостерігає певний спад або рецесію в демократіях. Перемога України у війні, яку розв'язала Росія, відкриє шлях до відродження демократії у світі.

Про це сказав президент і головний виконавчий директор Національного фонду на підтримку демократії (США) Деймон Вілсон під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

"Україна, коли вона отримає перемогу, коли вона буде успішною, покаже всьому світу, що демократія знову піднімається, це нова хвиля відродження демократії", – наголосив він.

Вілсон зазначив, що зараз у світі йде вирішальна боротьба поколінь.

"60 років ми вже спостерігаємо певний спад або рецесію в демократіях. І саме ця підтримка України має посилити демократії по всьому світу", – сказав він.

Деймон Вілсон зауважив, що "Україна зростає як демократія, а реваншистська Росія йде на спад як держава, як демократія".

Він нагадав, що перед початком війни дехто на Заході казав, що Україна довго не протримається.

"Але ваша рішучість і те, що люди навіть у тимчасово окупованих містах виходили з українським прапором, – це примусило політиків бути більш рішучими також і в підтримці України. Треба скористатися цим моментом", – наголосив Деймон Вілсон.

На думку директора Національного фонду на підтримку демократії, "треба цьому моменту навіть надати прискорення".

"Тому що немає можливості сказати: ми втомилися. Ні-ні-ні. Тому що ми тоді не зможемо протистояти автократіям Путіна чи Сі Цзіньпіна. Ми маємо боротися разом з Україною за нас", – резюмував він.

Джерело: Сегодня

27.06.2022 09:37