Білорусь може надати Росії місце для військової бази неподалік Києва – Генштаб ЗСУ

Білорусь може надати Росії місце для військової бази неподалік Києва – Генштаб ЗСУ
Режим Лукашенка може дати Росії озброєння та техніку армії Білорусі. Її можуть перемістити на донецький чи херсонський напрямок для посилення російських військ, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов.

"За наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, збірних заходів на базах зберігання озброєння та військової техніки на даний час проводяться обслуговування та зняття даної техніки зі зберігання. Враховуючи великі втрати агресора у озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання даної техніки на складах Збройних сил Білорусі не виключається, що наш сусід надасть зазначене озброєння та військову техніку для російського агресора і дана техніка надалі може бути переміщена на донецький або херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника", - сказав Громов на брифінгу в медіацентрі "Україна" у Києві у четвер, передає “Інтерфакс-Україна”.

Він додав, що у Білорусі знаходяться спеціальні підрозділи російських силовиків, а також приватних військових кампаній. Не виключено, що вони готують диверсійно-розвідувальні групи.

Українські військові виявили, що на колишньому аеродромі "Зябрівка" у Гомельській області білоруські війська активно будують військову інфраструктуру. У Міноборони України не виключають, що "надалі в рамках існування так званої союзної держави Білорусь надасть цю територію для розміщення чергової військової бази агресора поблизу нашого державного кордону", зазначив Громов.

З боку Білорусі залишається загроза ракетного обстрілу, і перекидання на територію України російських ДРГ для диверсій на шляхах логістики забезпечення українських військ.

"Для масштабного наступу на великій площі нашої території на цю мить відсутня з боку Республіки Білорусь достатньо сил і засобів противника", - зазначив Громов.

Раніше повідомлялося, що Білорусь продовжує проводити заходи з демонстрації присутності поблизу українського кордону й тому розміщує там дерев'яні танки.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/bilorus-mozhe-dati-rosiji-mistse-dlja-vijskovoji-bazi-nepodalik-kijeva-henshtab-zsu.html

23.06.2022 16:14