До Конгресу США внесли законопроєкт щодо тренування українських пілотів на натівських винищувачах

До Конгресу США внесли законопроєкт щодо тренування українських пілотів на натівських винищувачах
Конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер та конгресвумен-демократка Кріссі Хоулахан представили законопроєкт про підготовку українських пілотів та екіпажів на американських винищувачах. Документ дозволить Америці розпочати навчання українських пілотів та членів екіпажів на літаках F-15, F-16 та інших повітряних платформах, допоки адміністрація президента Джо Байдена продовжує розглядати можливість відправлення такого обладнання.

Члени Палати представників Конгресу згодні, що незалежно від того, чи розгорнуть США та їхні союзники таке обладнання, ця прописана у законопроєкті програма зміцнить українських військових та забезпечить їхню довгострокову стабільність та безпеку.

Представники сподіваються, що потреби у подальшій ескалації не виникне, але обидва згодні з тим, що для українських військових дуже важливо пройти навчання та ознайомитися з цими повітряними платформами, якщо Росія продовжить свою шкідливу кампанію проти суверенітету України.

Обидва конгресмени служили у ВПС США та розуміють важливість встановлення переваги у повітряному бою. Сполучені Штати можуть допомогти Україні змінити ситуацію у повітряній сфері, надавши українським силам вирішальну перевагу у війні, кажуть вони.

"Ми місяцями спостерігаємо за тим, як український народ і світова спільнота дають відсіч неспровокованим, несправедливим нападам з боку Росії. Президент України Зеленський піднявся на боротьбу, закликавши своїх співгромадян приєднатися до боротьби та показавши світові, як виглядає справжнє лідерство та демократична єдність. солідарні з українським народом, який продовжує захищати свій суверенітет. Я сподіваюся, що ми продовжимо допомагати їм покласти край безжальній війні Росії", - сказав представник Кінзінгер.

"Українські військові потребують нашої негайної допомоги, особливо повітряних засобів. Тому сьогодні я разом зі своїм колегою-ветераном ВПС, представницею Хоулахан, представляю законопроєкт про виділення коштів на навчання та військову допомогу українським військовим льотчикам. Дуже важливо, щоб ми підтримали Україну в її подальшій боротьбі за демократію та забезпечили її готовність до будь-якої потенційної російської ескалації ”, - додав він.

"Стійкий народ України захищає себе від путінської війни краще, ніж більшість у світі будь-коли вважало за можливе, саме тому ми повинні продовжувати надавати підтримку в цей критичний момент", - сказала представниця Хоулахан.

"Оскільки цей конфлікт триває, нам необхідно переглянути наше довгострокове стратегічне планування, щоб допомогти нашим українським союзникам — це включає навчання пілотів на додаткових літаках, які можуть стати доступними для них. Все просто: якщо наші військові вирішать передати літаки, нам потрібно, Наші двопартійні зусилля забезпечать таку підготовку Сполучені Штати продовжують рішуче підтримувати боротьбу України за суверенітет, про що свідчить додаткова допомога у розмірі 1 мільярда доларів на забезпечення безпеки, санкціонована цього тижня. Як ветеранка ВПС я особливо вдячна за роботу з представником Кінзінгером над цим важливим кроком уперед у боротьбі за демократію у всьому світі”, - додала вона.

F-15 та F16 – американські винищувачі четвертого покоління.

Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/do-konhresu-vnesli-zakonoproekt-shchodo-trenuvannja-ukrajinskikh-pilotiv-na-litakakh-nato.html

23.06.2022 15:20