Наступ росії сповільниться через брак ресурсів, проте Україні потрібно допомогти озброєнням — британський прем

Наступ росії сповільниться через брак ресурсів, проте Україні потрібно допомогти озброєнням — британський прем
За даними британської розвідки, темпи наступу росії у війні проти України сповільняться найближчими місяцями, оскільки російська армія вичерпує свої ресурси. А втім, Україні потрібно допомогти озброєнням для контрнаступу.

Про це заявив премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в інтервʼю групі європейських видань, пише Reuters.

«Наша розвідка вважає, що найближчими місяцями росія може дійти до точки, коли більше не буде жодного руху вперед, оскільки вона вичерпає свої ресурси», — сказав Джонсон.

За його словами, Україні потрібно допомогти «переламати динаміку», тож на цьому він буде наполягати на саміті «Великої сімки».

«Оскільки українці мають можливість почати контрнаступ, це потрібно підтримати. Технікою, яку вони від нас вимагають», — сказав прем’єр-міністр.

На запитання, як виглядатиме перемога України чи поразка росії, Джонсон заявив, що це має бути «принаймні відновлення статусу-кво, який був до 24 лютого» та щоб російсько-окупаційні війська були відкинуті від районів, у які вдерлися.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/nastup-rosiyi-spovilnitsya-cherez-brak-resursiv-prote-ukrayini-potribno-dopomogti-ozbroyennyam-britanskij-premyer

23.06.2022 14:56