Газовий шантаж росії може змусити Європу повернутися до вугілля, а російські нафтові танкери захищає Індія

Газовий шантаж росії може змусити Європу повернутися до вугілля, а російські нафтові танкери захищає Індія
Огляд західної преси 23 червня

The Wall Street Journal пише, що в середу російські війська обстріляли щонайменше два великих північноамериканських зернових термінали в українському порту Миколаїв в рамках кампанії, яка, як стверджують уряди Києва та Заходу, є кампанією, спрямованою на погіршення спроможності України експортувати продовольство.

The Washington Post пише, що газовий шантаж росії може змусити Європу повернутися до вугілля. Австрія, Німеччина, Італія та Нідерланди цього тижня оголосили про плани підготуватися до відродження старих вугільних електростанцій, оскільки поставки газу скорочуються.

Bloomberg пише, що цього тижня росія стикається з черговим випробуванням по виплаті облігацій, і залишилося всього кілька днів до того, як вона потенційно впаде до свого першого іноземного дефолту за століття. Перекази відсотків на загальну суму майже $400 млн сплачуються в четвер і п’ятницю.

Reuters пише, що російські нафтові танкери отримують захист Індії через дубайську компанію. Індія надає сертифікат безпеки для десятків суден, якими керує дочірня компанія російської судноплавної групи "Совкомфлот" в Дубаї, що дозволяє експортувати нафту в Індію. Повного ембраго на російську нафту вимагають українські компанії ДТЕК, Нафтогаз, Укренерго в проекті #StopBloodyEnergy.

The New York Times пише, що російські війська, які контролюють гігантську атомну електростанцію в Україні, затримують робітників і піддають їх жорстоким допитам у пошуках можливих диверсантів. З 11 000 працівників станція займає стратегічно важливе місце, а турбота про безпеку на заводі ускладнює будь-який український контрнаступ із поверненням території.

Джерело: https://t.me/ukraina24tv/37680

23.06.2022 12:29