Білорусь ставить біля кордону дерев

Білорусь ставить біля кордону дерев
Білоруська армія розміщує у прикордонних з Україною районах дерев’яні муляжі танків, щоб продемонструвати свою присутність там.

Про це повідомив 22 червня речник Міноборони України Олександр Мотузяник.

Він зазначив, що на Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи військ Білорусі (до семи батальйонів) продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Основні зусилля вони зосередили на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та охороні державного кордону (до чергування залучені військовослужбовці строкової служби).

Також триває перевірка бойової готовності, яку планують проводити до 25 червня.

У Міноборони зазначають, що загроза завдання з території Білорусі ракетних та авіаційних ударів по території України зберігається.

Участь Білорусі у війні

Хоча регулярні збройні сили цієї країни не беруть участь у повномасштабному вторгненні в Україну, російські війська використовували Білорусь як майданчик для наступу на Київщину та Житомирщину. Також рф використовує білоруську інфраструктуру для перекидання своїх військ, розміщення авіації, ракетних установок та лікування військових.

За підрахунками моніторингової групи «Беларускі Гаюн», з Білорусі по Україні з лютого до травня запустили понад 630 ракет.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/bilorus-stavit-bilya-kordonu-derevyani-mulyazhi-tankiv-shob-prodemonstruvati-svoyu-prisutnist

22.06.2022 18:28