Командир батальйону Свобода пояснив, чому захисники Сєвєродонецька залишили Метьолкіне

Командир батальйону Свобода пояснив, чому захисники Сєвєродонецька залишили Метьолкіне
Командир батальйону Свобода Петро Кузик розповів, чому українські сили покинули селище Метьолкіне, яке входить до складу Сєвєродонецька.

«Воно знаходиться близько біля позиції ворога. Там були виключно українські спостережні пункти. Сенсу тримати вогневі рубежі не було, тому що… ну, є проблеми. Мої підрозділи без поповнення вже який місяць працюють в контактних боях. Я так розумію, що у командування є плани на інших напрямках. Достатньо людей для тримання основних рубежів, а займати і тримати ще села та інші населені пункти просто не було у планах. Ніякого бою не було, вони (російські війська — ред.) зайшли туди. Ті, хто був на спостережних пунктах, відійшли», — повідомив він в інтерв'ю Радіо Свобода .

Кузик також підтвердив, що кілька українських бійців поблизу Сєвєродонецька потрапили в полон. Раніше російські пропагандисти повідомили, що під час захоплення Метьолкіного в полон нібито здалися айдарівці, зокрема командири цього підрозділу.

«Прибула частина новобранців. Це точно не айдарівці. Це недосвідчений підрозділ, який заблукав і вийшов на ті позиції. Вони не стріляли, не оборонялися. Вони просто не розібралися на місцевості і самі туди прийшли. Я не знаю — молоді, немолоді, але абсолютно без досвіду люди. Відношення до Айдару не мають», — додав він.

20 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що ЗСУ втратили контроль над селищем Метьолкіне біля Сєверодонецька.

Увечері того ж дня він заявив, що бої у Сєверодонецьку продовжуються у промзоні, українські військовослужбовці контролюють лише територію підприємства Азот.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/chomu-zahisniki-syevyerodonecka-zalishili-metolkine-novini-ukrajini-50251236.html

21.06.2022 15:21