Двох російських військових засудили до 11,5 року ув

Двох російських військових засудили до 11,5 року ув
Суд на Полтавщині визнав двох російських військових винними у порушенні звичаїв війни та призначив їм покарання — 11 років і 6 місяців позбавлення волі.

Про це оголосили під час судового засідання 31 травня.

Водія-зарядника «Града» Олександра Бобикіна та навідника Олександр Іванова визнали винними у порушенні законів та звичаїв війни. Вони повністю визнали свою вину та заявили про каяття.

Суд визнав каяття обставиною, що пом'якшує вирок, однак відкинув доводи про те, що росіяни нібито діяли під примусом. Обом обвинуваченим призначили 11 років і 6 місяців ув'язнення. Термін відбування покарання відлічується з 6 квітня 2022 року, коли окупантів затримали. До набрання чинності вироку в Бобикіна та Іванова залишатиметься запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Упродовж 30 днів вирок можна буде оскаржити. Зауважимо, що прокуратура просила для росіян 12 років ув'язнення, а їхні захисники — 8 років.

Деталі справи

За даними слідства, 24 лютого 2022 року з території російської Бєлгородської області Бобикін та Іванов здійснювали артобстріл Харківщини. У прокуратурі наголошують, що снаряди влучили у житлові будинки в селищі Козача Лопань та у ветеринарний ліцей поблизу Дергачів. Цивільні об'єкти зруйновано.

Далі російські військові перетнули державний кордон України та продовжили обстріли Харківської області. Після розгрому колони українські військові взяли Бобикіна та Іванова у полон.

Нагадаємо, що 23 травня у Києві оголосили перший вирок російському військовому за злочин проти цивільного. 21-річного сержанта Вадима Шишимаріна засудили до довічного ув'язнення за вбивство жителя Сумщини.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/dvoh-rosijskih-vijskovih-zasudili-do-116-roku-uvyaznennya-yih-viznali-vinnimi-v-obstrilah-harkivshini

Категорії: Новости Полтавы Новости Сум

31.05.2022 15:41