Спецслужби попереджають. Як на звільнених територіях виявити загарбників, що відстали

Спецслужби попереджають. Як на звільнених територіях виявити загарбників, що відстали
Українців просять не розслаблятися — у звільнених містах та селах можуть залишатися росіяни, що загубилися. Українські правоохоронці не виключають, що на околицях звільнених міст і сіл можуть ховатися поодинокі російські військові, що відстали від своїх формувань. Про це вони повідомили сайту "Сьогодні".

"Такі випадки донедавна були. Наприклад, відомо про загублений екіпаж підбитого нашими військами танка, а це кілька людей", — розповіли нам в одній зі спецслужб.

Що робити
За даними СБУ, досі актуальні та діють рекомендації для цивільних, які можуть зіткнутися з російськими військовими, що відстали від своїх військ.

У спецслужбі закликали звертати увагу на підозрілих осіб, якщо останні мають російський акцент, не орієнтуються на місцевості, просять мобільний телефон для здійснення дзвінка.

Як уточнюють військові експерти, наслідками будь-якої війни було, є і буде те, що на околицях звільнених населених пунктів можуть залишатися поодинокі солдати противника.

"Здійснюються і відступи, і наступи, обставини, через які поодинокі солдати противника не пішли разом зі своїми військами, можуть бути різними. При цьому цивільним особам, які виявили такого військового, слід поводитись вкрай акуратно – військовий може бути озброєний, агресивний", — каже військовий експерт Ігор Романенко.


Джерело: Сегодня

20.05.2022 16:58