Є цілих 5 сценаріїв наступної фази війни в Україні — новий етап протистояння буде виснажливим

Є цілих 5 сценаріїв наступної фази війни в Україні — новий етап протистояння буде виснажливим
Про що писала західна преса 20-го травня

The Wall Street Journal пише, що очевидно росія уже програла війну. Однак ще залишається відкритим питання, чи може її виграли Україна. Газета описує 5 можливих сценаріїв наступної фази війни: колапс російської армії під тиском ЗСУ і розгром росії на полі бою; варіант, коли Україна більше не зможе чинити опір; болото і завмирання фронту; Україна поступово отримує перевагу і витіснить росіян; різка ескалація з використанням ядерної чи хімічної зброї.

The Washington Post пише, Америка та її союзники почали планувати тривалішу війну в Україні, масштаби якої звузилися після першого російського вторгнення 3 місяці тому. Однак тривалість війни здається дедалі більшою, оскільки бойові дії переходять у виснажливу нову фазу.

Bloomberg повідомляє, що G7 обговорюють можливість використання вторинних санкцій для встановлення обмеження цін на російську нафту. Мова може йти про формування картелю покупців. Нафтового ембарго вимагають українські компанії ДТЕК, Нафтогаз і Укренерго через проєкт #StopBloodyEnergy.

Reuters пише, що США працюють над тим, щоб передати Україні сучасні протикорабельні ракети та допомогти подолати російську морську блокаду. Троє посадовців США та два джерела в Конгресі заявили, що два типи потужних протикорабельних ракет, Harpoon виробництва Boeing, та Naval Strike Missile виробництва Kongsberg та Raytheon Technologies, активно розглядалися або для прямого постачання в Україну, або шляхом передачі від європейського союзника, у якого є ці ракети.

Der Spiegel пише, що путін начебто вважає, що поразка в Україні коштуватиме йому життя.

Джерело: https://t.me/ukraina24tv/33552

20.05.2022 13:57