у росії можливий дефолт, а економічний тиск на кремль зросте після ухвалення ембарго на нафту

у росії можливий дефолт, а економічний тиск на кремль зросте після ухвалення ембарго на нафту
Що писали західні видання 19-го травня про Україну

The Washington Post пише, що російські війська на сході України нещодавно зосередили свої зусилля на селах і перехрестях, а не на великих містах і просторах території, що є очевидною ознакою зниження амбіцій путіна, — заявив Пентагон.

The Wall Street Journal пише про збільшення ймовірності дефолту росії після слів американського міністра фінансів Джанет Єллен. Вона заявила, що США, ймовірно, заблокують росії можливість обслуговувати борг.

WP у статті, присвяченій донецькому ФК «Шахтар» пише, що український бізнесмен Рінат Ахметов та український президент Володимир Зеленський з початком війни забули про протиріччя. Взаєморозуміння найбагатшого українця з президентом видання підтверджує цитатою Ахметова: «Наша спільна мета – вільна та незалежна Україна. Ми хочемо допомогти виграти цю війну та допомогти українцям вижити».

Bloomberg
пише, що росія стикається з більшими санкціями, ніж будь-яка інша країна. Але завдяки зростанню цін на експорт нафти і газу кремлю вдалося втримати курс рубля та обмежити вплив санкцій на споживачів і військові зусилля. Економічний тиск на кремль, як очікується, різко зросте пізніше цього року, особливо коли ЄС прийме рішення щодо ембарго на російську нафту. Ембарго вимагають українські компанії ДТЕК, Нафтогаз і Укренерго через проект #StopBloodyEnergy.

Reuters пише, що у четвер і п’ятницю міністри фінансів країн G7, ймовірно, зосередять увагу на тому, як допомогти Україні підтримувати бюджет і нагалиди післявоєнне відновлення. Україна оцінює свої фінансові потреби в 5 мільярдів доларів на місяць, щоб виплачувати зарплату державним службовцям і працювати адміністрації, незважаючи на щоденні руйнування, які завдає росія.

Джерело: https://t.me/ukraina24tv/33384

19.05.2022 11:23