Сьогодні захисники Маріуполя дали інтерв'ю з заблокованого росіянами «Азовсталі»

Сьогодні захисники Маріуполя дали інтерв'ю з заблокованого росіянами «Азовсталі»
8 травня відбулася пресконференція з бійцями, які тримають оборону «Азовсталі» в українському Маріуполі. Говорили заступник командира полку Азов Святослав "Калина" Паламар та офіцер управління штабу Ілля Самойленко.
Трансляція відбувалась на youtube каналі hromadske.

Про що говорили захисники міста у прямому ефірі:

Про ситуацію в Маріуполі

Ворог веде інтенсивні обстріли «Азовсталі». Лише за ніч ми нарахували 25 вильотів, зокрема трьох стратегічних бомбардувальників. Працюють танки, міномети, снайпери, піхота намагається штурмувати.

Про евакуацію


За останні три дні евакуювали цивільних. Чи всіх евакуювали? Ми не можемо сказати, оскільки немає спеціальної техніки, щоб розібрати завали.

Про блокаду Маріуполя


Ситуація така, яку раніше ніколи не бачили в історії.

Політики відзначають невеликі перемоги — евакуацію кількох десятків та сотень людей, водночас понад 25 тисяч людей було вбито російською армією.

Про втрати ворога

Лише "азовці" вбили в Маріуполі 2,5 тисячі російських військових та поранили ще 5 тисяч окупантів — це більше ніж 15% військових втрат їхньої армії.

Ми також знищили понад 60 танків і пошкодили ще 30 — це 10% їхніх втрат (загальних за час війни — Ред.).

Про шанси вижити

Перший варіант: відкласти зброю і чекати на кінець: це буде швидка смерть від бомб або повільна – від голоду. Другий варіант: спробувати втекти, як боягуз. Думати лише про власне життя, а не про обов'язок та присягу. Третій варіант: здатися. Четвертий варіант: єдиний, який гарантує вам життя і вам не буде соромно – це стояти і боротися

Про потрапляння у полон

Ми весь цей час знали, що полк «Азов» не має високих шансів на виживання, якщо нас візьмуть у полон. Здатися від нас — неприйнятно.

Про зв'язок із командуванням та родинами

У нас є зв'язок з командуванням і наказ — тримати оборону. Ми збираємося стояти стільки, скільки треба.

Про поранених військових

95% поранених військових, яких доставили на «Азовсталь» із поля бою, вижили завдяки медикам. Тим не менше, люди страждають, а деякі помирають, через те, що не можуть отримати всю потрібну медичну допомогу.

Джерело: https://t.me/spravdi/7641

Категорії: Новини Маріуполя

08.05.2022 17:23