У Запоріжжі відкрили центр підтримки переселенців «Я - Маріуполь»

У Запоріжжі відкрили центр підтримки переселенців «Я - Маріуполь»
Відкриття центру для переселенців у Запоріжжі - це результат плідної співпраці муніципалітетів Маріуполя та Запоріжжя, адже саме це місто першим зустрічає маріупольців, які тікають від війни у більш безпечні регіони України.

"Запоріжжя прийняло понад 115 тисяч маріупольців та з перших днів війни організувало потужну підтримку. У 2014-2015 роках наше місто так само приймало людей, яких ми завжди називали нові маріупольці. “Я - Маріуполь” - це аналог тих центрів підтримки сімей. Зараз через такі хаби підтримаємо але вже наших людей, які через війну втратили майже все. Тут маріупольці працюють для маріупольців”, - зазначає Вадим Бойченко.

У відкритті взяв участь заступник міського голови Запоріжжя Олексій Нікіфоров. Він порівняв роботу хаба з маріупольськими Центрами надання адміністративних послуг, де в одному місці можна отримати допомогу за різними напрямками. Зазначив, що місто підтримує таку ініціативу, адже це важливо для людей.

У центрі “Я - Маріуполь” надають психологічну, гуманітарну, соціальну, юридичну та медичну підтримку, допоможуть з пошуком роботи та зниклих. Такі хаби підтримки скоро з'являться у Вінниці, Києві, Одесі, Львові, Кропивницьку, Хмельницьку, Івано-Франківську та інш.

Наразі "Я - Маріуполь" працює з 8:00 до 18:00 (вихідний - неділя) за адресами:
- м. Запоріжжя, пр. Соборний, 150А
- м. Дніпро, вул. Воскресенська, 23.

Джерело: https://t.me/mariupolrada/9512

Категорії: Новости Запорожья

04.05.2022 16:52