У якийсь момент ми зможемо прорвати блокаду – Кирило Буданов

У якийсь момент ми зможемо прорвати блокаду – Кирило Буданов
Тези з інтерв'ю наведено Головним управлінням розвідки МО України

▪️Начальник ГУР МО України генерал-майор Кирило Буданов розповів виданню SPIEGEL чому провалилася атака Росії на Київ і яку зброю Україна хоче від Німеччини.

▪️На запитання журналіста Крістіана Еша чому росія вирішила вивести свої війська з Київської області керівник воєнної розвідки України зазначив, що окупаційні війська не просто відійшли – ми їх вигнали з Київської області.

▪️Почалося з того, що ми повернули місто Ірпінь. Це загрожує розрізанням їхніх сил у Київській області. Росіяни швидко зрозуміли, що лише за кілька днів вони опинилися в тій самій ситуації, яку самі люблять завдати ворогу – оточення та розмежування своїх сил. Тому вони вирішили відступити.

▪️Мене дивує наскільки некомпетентно і необережно підійшли російські командири до проведення такої великої операції. Якщо вони дійсно вірили, що зможуть зробити це за три дні – і, наскільки нам відомо, вони абсолютно вірили, що так – то російське керівництво, мабуть, дивується, наскільки компетентні їхні генерали. Вони прийняли бажання за реальність. Також, Кирило Буданов прокоментував бойові втрати російського військового командування.

▪️“Ми задали собі це питання. І знайшли лише одну відповідь: надзвичайно низький професійний рівень генералів. Однією з причин цього є кумівство в російській армії, це погодні генерали, родичі якогось чиновника, які не відповідають своїм завданням і не готові до них. Візьміть справу Чорнобаївки окремо! Це пам'ятник ідіотизму", - зазначив Кирило Буданов.

▪️На запитання Крістіана Еша про те які стратегічні цілі переслідує Росія і як вони змінилися, керівник ГУР МО України розповів, що мета військової агресії залишилася незмінною: це операція зі знищення державності України. Україна має перестати існувати як держава. Це головна мета, і Путін не відмовився від своїх планів. Як би вони досягли цієї мети, Росія так і не до кінця зрозуміла, це теж характерно для їхньої тактики. Але вони хотіли, по-перше, встановити тут, у Києві, підконтрольний Росії уряд, а по-друге, назавжди повернути Україну в російську сферу. Цього не було і не може статися, особливо після звірств і військових злочинів, свідками яких є весь світ.

▪️Відповідаючи на питання про те яка зброя потрібна Україні для відбиття російської агресії генерал-майор Буданов зазначив, що потрібні артилерійські системи — німецька армія в них особливо сильна. І, на жаль, нам потрібні танки, бо ми мали дуже великі втрати бронетехніки. Решта стандартне обладнання – зенітні комплекси, радіоелектронна розвідка.

Джерело: https://t.me/DIUkraine/351

18.04.2022 11:31