Коментар щодо ситуації довкола банківської системи України

Коментар щодо ситуації довкола банківської системи України
Шановні громадяни! Ситуація на території України розвивається досить стрімко і ми вже знаходимося на рубежі глобальних змін.

На території нашої країни на практиці діє програма з "кредитних канікул".

Національний банк дозволив банкам не враховувати несплату за кредитами як прострочення протягом дії воєнного стану і 30 днів після цього, якщо несплата пов'язана з російською агресією.
Фахівці редакції Guru.UA на основі власного досвіду недавнього звернення в українські банки рекомендують вам не ігнорувати фактично акційні пропозиції в кредитно-фінансових установах країни.
Якщо під час кредитних канікул ви не будете погашати кредит, вам не будуть нараховуватися пені і штрафи, і це не зіпсує вашу кредитну історію.

Ощадбанк запровадив кредитні канікули для клієнтів – фізичних осіб: до 31 травня по всім кредитним продуктам відміняються платежі за такими кредитами та будь-які штрафні санкції.
Райффайзен Банк ввів кредитні канікули для всіх фізичних осіб, приватних підприємців та корпоративних клієнтів до 31 березня.
Креді Агріколь Банк повідомив, що у разі несплати обов’язкового платежу за будь-якою банківською послугою (кредитна картка, кредит), така заборгованість не вважається простроченою; банк не застосовуватиме жодних штрафних санкцій у разі несвоєчасного внесення обов’язкового платежу.
ПУМБ не стягуватиме штрафів за прострочену заборгованість, не застосовуватиме підвищену відсоткову ставку за всіма кредитами. Термін внесення обов’язкового платежу за кредитними картками, який наступає 28 лютого, ПУМБ подовжує на місяць без нарахування додаткових відсотків та комісій.
monobank продовжує на місяць пільговий період та скасовує внесення обов'язкового платежу цього місяця.
Альфа-Банк запроваджує кредитні канікули за всіма кредитними картками та кредитами фізичних осіб, зокрема відсотки сплачуються шляхом збільшення суми загальної заборгованості.
ПриватБанк впровадив кредитні канікули для клієнтів фізичних осіб за всіма кредитними картками. Пільгові умови договору під 0,00001% та без обов'язкового мінімального платежу діють до 1 червня за кредитними картками. Кредитні канікули діятимуть і за картками, які мали прострочення зобов'язань терміном до 90 днів включно. На період кредитних канікул клієнти можуть вносити кошти на кредитну картку за власним бажанням.
Sportbank з 1 по 31 березня запроваджує спеціальні пільгові умови обслуговування для усіх клієнтів. Скасовано внесення обов‘язкового щомісячного мінімального платежу. Подовжено пільговий період на один місяць, а прострочена заборгованість фіксуватися не буде.

За інформацією від багатьох фахівців банківської сфери, на території України в наступному місяці перестануть видавати кредити і введуть обмеження на зняття готівки.

10.04.2022 13:18