Окупанти продовжують блокувати гуманітарні коридори для евакуації мирних жителів

Окупанти продовжують блокувати гуманітарні коридори для евакуації мирних жителів
29 березня по трьох погоджених гуманітарних коридорах на власному транспорті дісталися Запоріжжя 1665 людей (936 маріупольців та 729 мешканців населених пунктів Запорізької області). Про це повідомляє Ірина Верещук.

У м. Василівка сьогодні цілий день окупанти блокують колони автобусів для евакуації та вантажівки з гуманітарною допомогою, які зранку були відправлені до Бердянська, Мелітополя й Енергодару. Також заблоковано організовані колони людей на приватному транспорті, які рухались по маршруту з Токмака та Енергодару до Запоріжжя. Ми ведемо переговори та вимагаємо від окупантів розблокувати роботу блокпосту у Василівці в напрямку до Бердянська.

30 березня всі зусилля будуть спрямовані на забезпечення роботи трьох гуманітарних коридорів, які були погоджені сьогодні: з Маріуполя, Мелітополя й Енергодару до Запоріжжя.

Під час вчорашніх переговорів у Стамбулі наша перемовна група передала вимогу російській стороні щодо обов'язкового та негайного відкриття гуманітарних коридорів до найбільших міст України: Маріуполя, Харкова. Чернігова та населених пунктів Київської області, куди на сьогодні важко дістатися.

Ірина Верещук

Джерело: https://t.me/vereschuk_iryna/1216

Категорії: Новини Маріуполя Новости Запорожья Новости Мелитополя

30.03.2022 08:30