Волонтер звинуватив дві військові адміністрації у корупції. До чого тут мер Дніпра?

Волонтер звинуватив дві військові адміністрації у корупції. До чого тут мер Дніпра?

Волонтер назвав причину звинувачення у корупції чиновників із Дніпра та Вінниці. 

Керівник благодійного фонду "Повернись живим" Тарас Чмут звинуватив голів військових адміністрацій Вінницької області Сергія Борзова та міста Дніпра Ігоря Маковцева у вимаганні хабарів від волонтерів.

Про це він повідомив на сторінці у своєму Facebook, пише інтернет-газета Сьогодні.

Подробиці скандалу

"Мені дуже прикро, коли представники Дніпровської та Вінницької військово-цивільних адміністрацій (та інші) вимагають "відкату" у волонтерів за надання листів про пропуск гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану для захисників та захисниць держави", – сказав Чмут.

Потім волонтер звернувся до голів військових адміністрацій Вінницької області та міста Дніпра.

"Пане Сергію Борзов, пане Ігорю Маковцев – країна обов'язково згадає вашу "допомогу" в умовах війни. Після перемоги. А поки нехай ваші прізвища будуть десь зафіксовані в публічній площині", – додав він.

За даними Чмута, найчастіше представники військових адміністрацій вимагають від волонтерів 10% від суми, зазначеної у рахунку про придбання допомоги, або еквівалент допомоги, яку можна вмістити у 100 автомобілів.

У розпорядженні "Страны" був аудіозапис розмови мера Дніпра Бориса Філатова з волонтером Чмутом. Голос, схожий на мера Дніпра, каже:

"Перекладаю на людську мову. Нам треба не 100 машин, нам треба 1000 машин, бо навколо нас знаходиться фронт із трьох сторін: Приазов'я, Донбас та Харків. Тому ми ці машини купуємо за власний кошт. І ви повинні розуміти, що це 100 машин не нам, а тим більше 10% відкату, як ви написали. Ви облили людей брудом. Ми ці 10 машин собі беремо чи для фронту?".

У відповідь голос, схожий на Тараса Чмута, сказав: "Я не знаю".

Свою чергою мер Дніпра відреагував коментарем під повідомленням Чмута, у якому звинуватив його у безпідставному наклепі.

"Чмут і тобі подібні, якщо у вас перед тим, як розібратися в питанні, тягнуться руки до клавіатури і виникає безглуздий свербіж написати гидоту і облити людей брудом, то тримайте нерви в порядку. Якщо у тебе і тобі подібних є докази, ти не скаржся в ОП публічно, як баба, а йди з заявою, записами розмов та доказами до правоохоронних органів", – написав у коментарі під постом волонтера.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook мер Дніпра написав:

"Чмут, спиш? Завтра буде офіційна заява до Генпрокуратури та СБУ. Кожен брехливий рот під час війни повинен відповідати за свої слова", – сказав Філатов.

Раніше благодійний фонд "Повернися живим" заявив, що зловмисники створили фейкову сторінку, щоб обкрадати небайдужих людей, які хочуть переказати кошти на допомогу українській армії.



Джерело: Сегодня

Категорії: Новости Новости Винницы

24.03.2022 12:20