Живуть без води та світла у підвалах: Росія не дає евакуювати українців із Волновахи

Живуть без води та світла у підвалах: Росія не дає евакуювати українців із Волновахи

З початку російського вторгнення з Волновахи та частково Волноваського району евакуювали 496 осіб, у тому числі 100 дітей та троє людей з інвалідністю.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці Facebook розповів про те, як зараз ситуація в регіоні.

"Російські війська рівняють Волноваху із землею вже п'ятий день поспіль. У місті немає води, електрики, газу. Люди сидять у підвалах. Окупанти не дають можливості вивезти їх зеленим гуманітарним коридором. Використовуємо будь-яку нагоду, щоб допомогти людям", – розповів Кириленко .

Сьогодні із Волновахи вивезли близько 200 мешканців. Він додав, що окупанти не лише не дають гуманітарного "зеленого коридору" для евакуації, а ще й розстрілюють тих, хто намагається виїхати самостійно.

За його словами, кардинально змінити ситуацію можна буде лише після того, як російські окупаційні війська припинять вогонь на знищення міста.

"Звертаюся до міжнародних гуманітарних організацій з проханням втрутитися і тиснути на окупанта з вимогою припинити вогонь", – сказав він.




Джерело: Сегодня

Категорії: Новини Маріуполя Новости Волновахи

02.03.2022 21:05