Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Цифровізація у сфері оподаткування є важливою складовою розвитку цифрової економіки

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/568593.html повідомила.

ДПС підтримує всі проєкти щодо побудови цифрової держави.

У сфері оподаткування послуги та сервіси, які були лише в проєктах, сьогодні вже є реальністю. Здійснюються заходи для задоволення потреб платників у зручності, простоті та комфортності всіх процедур з оподаткування. Адже цифровізація, зокрема, допомагає нівелювати людський фактор у механізмах адміністрування податків. На цьому шляху служба має надійних партнерів – Міністерство фінансів України та Міністерство цифрової трансформації.

Завдяки ефективній співпраці ДПС та Мінцифри платники вже мають змогу користуватися на Порталі «Дія» такими цифровими послугами як  єМалятко, ID14, цифровий податковий номер, шеринг документів, довідка про доходи.

Також на Порталі «Дія» стали доступними сервіси податкової для фізичних осіб. Платники в розділі «Мої податки» на Порталі «Дія» можуть отримати інформацію про свої податкові дані, стан розрахунків з бюджетом, дані про банківські рахунки, а також мають можливість сплати податків та подання декларацій для ФОП-спрощенців.

Важливим та сучасним проєктом, в реалізації якого ДПС бере активну участь, стало запровадження «Дія.City», про запуск якого було оголошено під час третього Diia Summit у Києві. Учасниками заходу від ДПС були в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко та заступник Голови ДПС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Наталія Калєніченко. 

 «Дія.City» – це унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній. Він поширюється на всю територію України та створює для технологічного бізнесу особливі умови, що враховують специфіку внутрішнього ринку та конкуренцію з іншими країнами.

Складові «Дія.City»: сприятлива податкова система – податок на прибуток 18% або податок на виведений капітал 9%, ЄСВ на рівні 22% з мінімальної зарплати, ПДФО 5% та військовий збір 1,5%; гнучкі форми співпраці з IT-спеціалістами – гіг-контракти, що поєднують переваги фрилансу та соціальні гарантії; гарантії захисту інтелектуальної власності; елементи англійського права, що спрощують доступ до інвестицій; гарантії захисту особи та власності від неправомірного втручання силовиків.

Diia Summit продемонстрував, що цифровізація є ефективним інструментом якісних змін у нашій державі.

 

Кампанія декларування – 2022: доходи понад 1 млн грн вже задекларували 13 громадян

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/569605.html повідомила.

Триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року. За оперативними даними протягом січня 2022 року подано майже 13 тис. декларацій про майновий стан і доходи, що на рівні аналогічного періоду минулого року.

Водночас загальна сума задекларованого доходу станом на 01.02.2022 становить 4,2 млрд грн, що на 1,4 млрд грн, або на 52 відс. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Громадянами визначено податкові зобов’язання до сплати в бюджет з податку на доходи фізичних осіб на суму 101,6 млн грн. Це на 11,6 млн грн, або на 13 відс. більше ніж за січень минулого року. З військового збору задекларовані податкові зобов’язання становлять 15,8 млн грн, що більше на 3 млн грн, або на 124 відсотки.

На сьогодні найбільшу суму до сплати в бюджет (податку та військового збору) у розмірі понад 10 млн грн задекларувала фізична особа – мешканка Сумської області, яка отримувала доходи з джерел за межами України.

Загалом у січні кількість громадян, які задекларували до сплати в бюджет понад 1 млн грн, складає 13 осіб. Загальна сума визначених податкових зобов’язань – 35,9 млн гривень.

В. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко від імені служби дякує свідомим громадянам за виконання свого конституційного обов’язку та закликає  своєчасно задекларувати і сплатити до бюджету свої податкові зобов’язання.

Нагадуємо, що для зручності та спрощення процедури декларування доходів громадянами діє електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» в приватній частині «Електронного кабінету» («ЕК для громадян»). Він надає можливість заповнення декларації та надсилання її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

 

Удосконалюється робота в напрямі детінізації ринку праці та доходів населення

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/569323.html повідомила.

10 лютого 2022 року в. о. Голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко та в. о. Голови Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера  підписали Меморандум про співробітництво та партнерство.

Підписання Меморандуму є черговим кроком у напрямі організації та проведення спільних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин з найманими працівниками.

Реалізація Меморандуму забезпечить обмін відомостями та інформацією, необхідною для  проведення заходів контролю, забезпечення повноти сплати податків.

Державна податкова служба України відкрита до співробітництва з платниками податків, органами державної влади та місцевого самоврядування, іншими установами та організаціями.

 

«Гаряча лінія» в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський  регіон) в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Кампанія декларування громадян доходів, отриманих у 2021 році».

На питання платників відповідала заступник начальника ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Піхтіна.

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі запитання, що надійшли від платників податків.

Питання.  Доброго дня! Чи підлягає оподаткуванню дохід від продажу житлового будинку отриманого у спадок?

Відповідь. Доброго дня! Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи об’єкт незавершеного будівництва таких об’єктів, земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.

Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.

Дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5 % та 1,5 % військового збору бази оподаткування

Питання. Вітаю! За якою формою необхідно надавати Декларацію?

Відповідь. Доброго дня! Доброго дня! З 01 січня 2022 року діє нова форма Декларації.

Така Декларація передбачає об’єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), а також декларування частини прибутку контрольованої іноземної компанії (далі – КІК).

Зокрема, Декларація доповнена новими додатками:

1) ЄСВ 1, ЄСВ 2 та ЄСВ 3 – для платників єдиного внеску самозайнятих осіб (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування) та осіб, які сплачували добровільні внески, передбачені договором про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування;

2) КІК – для платників, у яких виникає обов’язок декларувати прибутки КІК відповідно до п. 170.13 ст. 170 Податкового кодексу України.

Звертаємо увагу, що за звітний період 2021 рік фізичні особи – платники податку додаток до податкової декларації КІК не заповнюють та не подають.

Питання. Доброго дня! За якою податковою адресою повинна подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплачувати ПДФО фізична особа, якщо вона зареєстрована (прописана) в одному місці, а дохід отримує в іншому?

Відповідь. Доброго дня! Платник податків, який відповідно до норм чинного законодавства зобов’язаний (має право) надати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але на той час проживає не за місцем реєстрації (прописки), а в іншому місці, то він має подати таку декларацію до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

 

Проведено онлайн засідання «круглого столу» для платників податків

Нещодавно за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) було проведено онлайн – засідання «круглого столу» на платформі ZOOM із платниками податків із наступних питань: «Податкові  новації.  Кампанія декларування доходів, отриманих у 2021 році.  Застосування РРО/ПРРО у 2022 році. Актуальні питання одноразового добровільного декларування. Антикорупційний сервіс «Пульс»».

Головний державний інспектор Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марини Комлик в ході засідання «круглого столу» зупинилась на змінах податкового законодавства у 2022 році. Також нагадала, що з 01 січня 2021 року стартувала кампанія декларування доходів, отриманих у 2021 році. Обов’язок громадянина щорічно подавати  річну податкову декларацію про свій майновий стан і доходи за минулий рік визначений Конституцією України, відповідно до статті 67 якої, кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Звернула увагу, що декларувати доходи, отримані у 2021 році, необхідно за новою формою податкової декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року № 783 та діє з 01 січня 2022 року. Також нагадала, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

Зокрема, під час засідання йшлося про особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, порядок подачі одноразової добровільної декларації в електронному виглядi, суб'єкти та об'єкти оподаткування. Також податківці нагадали, що з 1 січня 2022 року стало обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки. Підприємці можуть самостійно обирати вид реєстратора: традиційний касовий апарат або сучасний програмний реєстратор розрахункових операцій.

Крім того, було висвітлено питання стосовно дотримання вимог трудового законодавства, сервісу "Пульс" ДПС України

На завершення платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.

 

Контакт-центром ДПС надано відповіді на 92,6 тис. звернень платників протягом січня 2022 року

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/570702.html повідомила.

Протягом січня 2022 року Контакт-центром ДПС надано відповіді на 92,6 тис. звернень фізичних та юридичних осіб. Із загальної кількості звернень на 83,2 тис. надано відповіді у телефонному режимі, на 1,2 тис. – електронною поштою і факсом та 8,2 тис. чатом в месенджерах.

Найчастіше платники зверталися з питань єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб, податку на додану вартість, єдиного податку та порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій, стану обробки електронної звітності.

Суб’єкти господарювання та громадяни також мають можливість скористатися Базою знань – автоматизованою базою уніфікованих відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Її розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР). 

Відвідувачі порталу можуть у будь-який зручний час самостійно знайти відповіді на питання, які їх цікавлять. У січні фізичні та юридичні особи здійснили понад 527,7 тис. відвідувань ЗІР.

База знань постійно оновлюється та підтримується в актуальному стані. Протягом січня 2022 року з причини змін законодавства обмежено термін дії 772 уніфікованих запитання-відповіді та внесено 314 у новій редакції.

 

 

У січні 2022 року власники нерухомості сплатили 61,3 млн грн податку на майно

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/568806.html повідомила.

За перший місяць 2022 року фізичні особи сплатили до місцевих бюджетів 61,3 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це майже на 40 %, або на 17,5 млн грн перевищує показник відповідного періоду минулого року. У січні 2021 року власники нерухомості перерахували 43,8 млн гривень.

Загалом за 2021 рік платники сплатили 1,9 млрд грн податку на нерухоме майно.

Нагадаємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

За об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування в залежності від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на  1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Оскільки у 2022 році податок нараховується за звітний 2021 рік, то ставка податку розраховується виходячи із мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2021, яка складала 6 000 гривень (таким чином, максимальна ставка за метр квадратний не може перевищувати 90,0 грн (6 000 * 1,5  відс.).

Податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку, обчисленого згідно з нормами Кодексу, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються платнику податку до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Податкове зобов’язання з податку сплачується фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

 

 

У січні 2022 року місцеві бюджети Дніпропетровщини за видобування нафти отримали майже на 141 відс. більше рентної плати

За видобування нафти місцеві бюджети Дніпропетровського регіону у січні 2022 року отримали 323 тис. грн рентної плати. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року показник виріс майже на 189 тис. грн, або на 140,7 відсотків.

Звертаємо увагу, що надра надаються у користування підприємствам, установам, організаціям і громадянам лише за наявності у них спеціального дозволу на користування ділянкою надр.

Спеціальні дозволи на користування надрами надаються переможцям аукціонів, крім випадків, визначених Кабінетом Міністрів України, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

Порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 року № 615 зі змінами та доповненнями.

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, видає в установленому порядку спеціальні дозволи на користування надрами (у тому числі на користування нафтогазоносними надрами).

 

Від платників Дніпропетровського регіону до державного бюджету надійшло рентної плати за спецводокористування майже на 31 відс. більше ніж у 2021 році

Платники Дніпропетровської області у січні 2022 року спрямували до держбюджету рентної плати за спеціальне використання води у сумі 1,3 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року надходження збільшились майже на 306 тис. грн, або на 30,8 відсотків.

Нагадуємо, що розміри ставок рентної плати за спеціальне використання води встановлені п. 255.5 ст. 255 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

З 01.01.2022 Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» внесено зміни, зокрема, до п. 255.5 ст. 255 ПКУ, відповідно до яких збільшено ставки рентної плати за спеціальне використання води.

Особливості застосування ставок рентної плати за спеціальне використання води передбачені пп. 255.6, 255.7, 255.9 і 255.10 ст. 255 ПКУ.

 

Платники Дніпропетровської області з початку поточного року на соціальні потреби спрямували понад 1,6 млрд гривень єдиного внеску

Станом на 01.02.2022 кількість платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок), які знаходяться на обліку в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС), становить 367 738 платників.

Протягом січня 2022 року фактичні надходження єдиного внеску по ГУ ДПС склали 1 638,8 млн гривень, що на 271,1 млн грн, або на 19,8 відс., більше ніж у відповідному періоді 2021 року.

 

Кількість платників Дніпропетровського регіону зросла на 7 550 осіб

Станом на 01.02.2022 на обліку в органах податкової служби Дніпропетровщини перебувало майже 261,4 тис. платників податків. Це на 7 550 платників більше ніж на 01.02.2021.

Із загальної кількості суб’єктів господарювання майже 114 тис. – юридичні особи та понад 147 тис. – фізичні особи – підприємці.

У Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків у січні 2022 року зареєстровано 3,3 тис фізичних осіб, з яких 198 – іноземці.

Що стосується платників податку на додану вартість, то станом на 01.02.2022 у відповідному реєстрі перебуває понад 23,2 тис. юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців, а саме: 21,4 тис. юридичних осіб та 1,8 тис. фізичних осіб – підприємців.

 

До ДПС у січні 2022 року надійшло 197 запитів на отримання публічної інформації

У січні 2022 року до Державної податкової служби України надійшло 197 запитів на отримання публічної інформації.

Із загальної кількості 157 запитів отримано електронною поштою, 37 – поштою, 3 – в іншій формі.

Найбільше запитів на отримання публічної інформації надійшло від фізичних осіб – 124 запити. Від юридичних осіб у січні 2022 року надійшло 66 запитів, від представників засобів масової інформації – 7.

За результатами розгляду запитів: задоволено, з наданням інформації – 106, відмовлено з причин невідповідності запитів вимогам Закону України від 13 січня 2011 року № 2939-IV «Про доступ до публічної інформації» – 47, надіслано за належністю – 44.

Нагадуємо, що запити на отримання публічної інформації надсилаються на електронну скриньку publicinfo_dps@tax.gov.ua.

Інформацію розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/567413.html

 

Від фізичних осіб Дніпропетровщини до місцевих бюджетів надійшло майже на 46 відс. більше єдиного податку у порівнянні з минулим роком

Фізичні особи – платники єдиного податку у січні 2022 року до місцевих бюджетів направили майже 315,4 млн грн, що у порівнянні з січнем минулого року на понад 98,6 млн грн, або на 45,5 відсотків, більше минулорічного показника.

Нагадуємо, у разі відсутності визначених Податковим кодексом України підстав для відмови у реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний протягом двох робочих днів від дати надходження заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування зареєструвати таку особу платником єдиного податку.

У разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб’єктом господарювання у встановленому порядку.

 

Місцеві бюджети Дніпропетровщини у січні поточного року отримали майже на 82 відс. більше коштів збору за місця за паркування та туристичного збору

Платники податків Дніпропетровщини з початку 2022 року поповнили місцеві скарбниці збором за місця за паркування транспортних засобів та туристичним збором на суму понад 3,3 млн гривень. Показник виріс у порівнянні з січнем 2021 року майже на 1,5 млн грн, або майже на 82 відсотки.

Нагадуємо, що платниками збору за місця для паркування транспортних засобів є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи – підприємці, які згідно з рішенням сільської, селищної або міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів затверджується рішенням сільської, селищної або міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад (далі – Виконавчий орган).

Таке рішення разом з переліком осіб, які уповноважені організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів, надається Виконавчим органом контролюючому органу.

До місцевих бюджетів надходження від фізичних осіб – власників земельних ділянок та землекористувачів Дніпропетровщини склали понад 15,6 млн гривень

Фізичні особи – власники земельних ділянок та землекористувачі Дніпропетровського регіону у січні 2022 року направили до місцевих бюджетів понад 15,6 млн грн плати за землю. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року надходження виросли майже на 1,1 млн грн, або на 7,5 вісотків.

Доводимо до відома, що базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік.

Базовий податковий (звітний) рік починається 1 січня і закінчується 31 грудня того ж року (для новостворених підприємств та організацій, а також у зв’язку із набуттям права власності та/або користування на нові земельні ділянки може бути меншим 12 місяців).

 

Надходження податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів Нікопольського регіону збільшились майже на 16,7 млн грн

За січень 2021 року до місцевих скарбниць Нікопольського регіону надійшло 115,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб, це на 16,7 млн грн більше минулорічного показника, темп зростання склав 40 відсотків.

Звертаємо увагу, що відповідно до п. 164.6 ст. 164 Податкового кодексу України (ПКУ) під час нарахування доходів у формі заробітної плати база оподаткування ПДФО визначається як нарахована заробітна плата, зменшена на суму страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, – обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.

Пунктом 167.1 ст. 167 ПКУ встановлено, що ставка податку на доходи фізичних осіб становить 18 відс. бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих) (крім випадків, визначених у пунктах 167.2 – 167.5 ст. 167 ПКУ) у тому числі, але не виключно у формі: заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

 

Сервіс «Пульс» ДПС України

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Нікопольський регіон) нагадує, що сервіс «Пульс» ДПС України приймає звернення фізичних осіб та суб’єктів господарювання (далі – Заявники) щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників податкової служби, а також про можливі корупційні дії з їхнього боку (далі – Інформація).

Надати Інформацію можна, здійснивши наступне:

Крок 1. Набрати номер телефону 0800-501-007.

Крок 2. Прослухавши інтерактивний голосовий автовідповідач з 8.00 год. до 18.00 год. (крім, вихідних і святкових днів) – послідовно обрати напрямок «5» та натиснути 1.

Крок 3. Зачекати з’єднання з працівником та залишити Інформацію.

При наданні Інформації Заявник називає своє прізвище, ім’я, по батькові (найменування суб’єкта господарювання), контактний телефон, місце проживання/реєстрації, а також прізвище, ім’я, по батькові та посада працівника органу ДПС, з яким пов’язана подія, дата, місце і суть події, конкретні обставини, зауваження, прохання чи вимоги.

Якщо Заявник не бажає називати своє прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання/реєстрації, Інформація реєструється як анонімна.

У разі звернення представника Заявника обов’язково надаються відомості стосовно його повноважень здійснювати представництво законних інтересів та ведення справ Заявника, пов’язаних із сплатою податків, на підставі закону або довіреності. Якщо представник Заявника не надає такі дані, Інформація на сервіс «Пульс» не приймається.

Крок 4. У неробочий час з 18.00 год. до 8.00 год. (також вихідні і святкові дні) Інформацію можна залишити на інтерактивний автовідповідач.

Також її можна надіслати на електронну пошту idd@tax.gov.ua.

Звертаємо увагу, що реєструючи звернення Ви даєте згоду на запис розмови технічними засобами та обробку і використання персональних даних згідно з законодавством.

Про результати розгляду Інформації Заявники повідомляються невідкладно або протягом 3 робочих днів. Якщо інформація потребує додаткового розгляду, то загальний термін її опрацювання може бути подовжено.

 


Источник: guru.ua

Категории: Новости Днепропетровска Новости Никополя

16.02.2022 17:13