Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Онлайн участь ГУ ДПС у Дніпропетровській області  у проведенні Дня абітурієнта

На запрошення керівництва Університету митної справи та фінансів фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області  (далі – ГУ ДПС) прийняли участь у проведенні 29 січня 2022 року Дня абітурієнта.

Від ГУ ДПС прийняв участь заступник начальника ГУ ДПС Валерій Леонов та фахівці ГУ ДПС.

Учасникам зустрічі повідомили про правилами вступу-2022, перелік предметів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для спеціальностей,  про особливості навчання в Університеті.

Фахівці ГУ ДПС ознайомили присутніх із структурою та основними напрямками ГУ ДПС.

Зазначено, чим саме приваблює робота в Державній податковій службі Дніпропетровської області, зокрема:

- престиж статусу державного службовця - податківця;

- участь у реалізації важливих державних завдань і функцій, реалізація бажання принести користь суспільству і людям;

- цікава та різноманітна робота в команді однодумців;

- соціальні гарантії (право на всі види відпусток, у т.ч. на період навчання, складання іспитів, написання дипломної роботи та інше, державне пенсійне забезпечення, «біла» заробітна плата).

 

Про новації податкового законодавства на пресконференції в ІА «Мост-Днепр»

Нещодавно, 31 січня 2022 року, в інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулася пресконференція начальника управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС) Осипової Манушак на тему «Новації податкового законодавства».

Осипова Манушак зазначила, що новий 2022 рік, як і попередні роки, багатий на новації у податковому законодавстві та зупинилась на тих основних законодавчих актах, які внесли зміни у поточному році до Податкового кодексу України.

Це, насамперед, закони України:

- від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539), що набрав чинності 21 липня 2021 року, а деякі його положення з 01 січня поточного року;

- від 15 липня 2021 року № 1660-IX «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі екологічного транспорту в Україні», що набрав чинності з 01 січня 2022 року;

- від 03 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (далі – Закон № 1525), що набрав чинності 02 липня 2021 року, а деякі його положення з 01 січня поточного року;

- від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон № 1914), що набрав чинності з 01 січня 2022 року;

- від 14 грудня 2021 року № 1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» (далі – Закон № 1946), що набрав чинності з 01 січня 2022 року.

У ході пресконференції начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС розповіла про основні нововведення цих законодавчих актів.

Вона нагадала, що Законом № 1539 запроваджено одноразове (спеціальне) добровільне декларування (далі – одноразове декларування) фізичними особами належних їм активів, яке триває з 01.01.2021 до 01.09.2022, і сплату збору з одноразового декларування до бюджету та акцентувала увагу, зокрема, на суб’єктах і об’єктах одноразового декларування, порядку надання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

«Справжньою податковою реформою у 2022 році стали новації, запроваджені Законом № 1914. Цей документ вніс зміни практично до усіх податків, справляння яких регулюється Податковим кодексом України», – зауважила податківець.

Більш детально Осипова Манушак зупинилась на змінах, внесених Законом № 1914 з 01.01.2022 до податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) і єдиного податку.

Так, щодо оподаткування доходів фізичних осіб – платників податків та фізичних осіб – підприємців, Законом № 1914, зокрема:

- звільнено від оподаткування вартість соціальної допомоги в натуральній формі малозабезпеченим сім’ям, що отримана від надавачів соціальних послуг, та вартість соціальних послуг, які надаються згідно із Законом України «Про соціальні послуги»;

- звільнено від оподаткування дохід від продажу власної сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва), якщо його сума сукупно за рік не перевищує 12 розмірів мінімальної заробітної плати, тобто у 2022 році – в 78 тис. грн;

- звільнено від оподаткування суму доходу, отриману платником ПДФО у вигляді підтримки, наданої Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту;

- встановлено, що правом на податкову знижку у частині витрат на здобуття освіти, лікування дітей можуть скористатись не тільки рідні батьки, а й опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі;

- звільнено від оподаткування дохід від продажу один раз протягом звітного податкового року земельної ділянки сільськогосподарського призначення, безпосередньо отриманої платником ПДФО у власність у процесі приватизації, за умови перебування такого майна у власності платника податку більше трьох років;

- дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року третього та наступних об’єктів нерухомості, підлягає оподаткуванню за ставкою 18 відсотків. При цьому такий дохід може бути зменшений на документально підтверджені витрати на придбання (будування) об’єкта нерухомості, розташованого на території України.

Законом № 1946 передбачається запровадження низки заходів щодо стимулювання розвитку ІТ-індустрії, зокрема, спеціального режиму оподаткування резидентів Дія Сіті, тобто ІТ-компаній, що відповідатимуть передбаченим Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» від 15 липня 2021 року № 1667-IX вимогам та будуть включені до спеціального реєстру, ведення якого здійснюватиме Мінцифри.

Закон № 1525 визначає особливий порядок оподаткування ПДВ компаній – нерезидентів, що надають електронні послуги особам, які проживають на території України. Зміни щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам, застосовуються до податкових періодів, починаючи з 01 січня 2022 року.

Осипова Манушак також звернула увагу, що з початку 2022 року стартувала щорічна кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році.

Вона відмітила, що декларувати доходи, отримані у 2021 році, необхідно за новою формою податкової декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року № 783 та діє з 01 січня 2022 року.

Окремо держслужбовець зупинилась на змінах з 01 січня 2022 року у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО. З початку 2022 року використання РРО та програмних РРО є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку другої, третьої та четвертої груп незалежно від обсягів доходів та видів діяльності за умови здійснення ними розрахункових операцій у розумінні Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами.

Підсумовуючи, Осипова Манушак зазначила, що на пресконференції розглянуті тільки деякі зміни, внесені до Податкового кодексу України у поточному році.

З повною та актуальною інформацією щодо таких змін можна ознайомитись на офіційному вебпорталі ДПС України (https://tax.gov.ua/), субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» (https://dp.tax.gov.ua/), а також на офіційній сторінці «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook (https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk/).

Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з платниками податків, зокрема з питань нововведень у законодавстві, – це один з пріоритетних напрямків діяльності органів податкової служби, як сервісної служби з сучасним рівнем комунікацій із бізнес-спільнотою та громадськістю.

 

Семінар – практикум для платників м. Марганця

На минулому тижні, у м. Марганці фахівцями Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено семінар з фізичними особами-підприємцями з питань використання електронних сервісів Державної податкової служби та актуальних питань у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО). У заході прийняли участь начальник Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Захарченко Євгенія та фахівці Марганецької ДПІ.

Про практичні питання використання РРО та новації законодавства, які введені у 2022 році проінформувала присутніх Євгенія Захарченко, та нагадала також про переваги застосування суб’єктами господарювання програмного РРО: пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android, онлайн-реєстрація програмного РРО у контролюючому органі, виключно електронний документообіг та безкоштовність програмного рішення ДПС.

Фахівці податкової служби Дніпропетровської області надали покрокову інструкцію щодо реєстрації програмного РРО, інформацію  про ведення товарних запасів, основні вимоги обліку при реєстрації РРО та відповідні законодавчі документи. Звернули увагу, що безкоштовне програмне забезпечення ДПС розміщене на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-ozrahunkovih-operatsiy/.

На завершення платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.

 

Проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО та ПРРО у 2022 році

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Нікопольський регіон) інформує.

Нещодавно за участі старшого державного інспектора ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольги Гаєвської відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: Застосування РРО та ПРРО у 2022 році.

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі запитання, що надійшли від платників податків.

Питання. Які умови реєстрації РРО чи ПРРО для фізичної особи - підприємця, який надає послуги з використанням Інтернет із власної квартири.

Відповідь. У разі, якщо місце проживання фізичної особи - підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то фізична особа - підприємець відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року  № 2755-VI із змінами та доповненнями має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване РРО та/або ПРРО. 

Питання. Чи може суб’єкт господарювання самостійно створити для себе «Програмний РРО» та використовувати його у своїй діяльності?

Відповідь. Основними законодавчо встановленими вимогами для будь-якого програмного РРО, є забезпечення виконання ним фіскальної функції через фіскальний сервер контролюючого органу та обов’язкове включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій. Якщо ці умови виконуються ПРРО, то такий ПРРО може застосовуватись для проведення розрахункових операцій не залежно від того, хто його виробник.

Питання. Чи необхідно скасовувати апаратний РРО та реєструвати програмний?

Відповідь. Законодавчо не встановлено обмежень щодо використання суб’єктом господарювання наряду з апаратним програмного РРО.

Суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний) засобами якого має намір здійснювати реєстрацію розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

У разі, якщо суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати програмний РРО замість апаратного, реєстрацію апаратного РРО необхідно скасувати. 

 

Онлайн зустріч з платниками податків в ДПІ у м. Покрові

Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Нікопольський регіон) проведено онлайн – засідання на платформі ZOOM за участі заступника начальника ДПІ у м. Покрові Валентини Піхтіної та платників податків.

Податківець проінформувала про особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, порядок подачі одноразової добровільної декларації в електронному виглядi, суб'єкти та об'єкти оподаткування. Також Валентина Піхтіна нагадала, що з 1 січня 2022 року стало обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки. Підприємці можуть самостійно обирати вид реєстратора: традиційний касовий апарат або сучасний програмний реєстратор розрахункових операцій.

Крім того, Валентина Піхтіна повідомила, що з початку 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року. Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

На завершення платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.

 

На розвиток місцевих громад Нікопольського регіону надійшло

169,9 млн грн податків й зборів

Доходи місцевих бюджетів Нікопольського регіону за січень 2022 року склали 169,9 млн грн, що на 22,5 млн грн більше аналогічного періоду 2021 року. Про це повідомив начальник Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Значну частину надходжень у місцеві скарбниці Нікопольського регіону забезпечує податок на доходи фізичних осіб, його сума склала 115,6 млн грн, що перевищує минулорічні показники майже на 16,7 млн грн.

Наступною за рівнем надходжень є плата за землю. Її власники та землекористувачі протягом січня 2022 року сплатили  близько 25,4 млн грн, що на 2,4 млн грн більше аналогічного періоду минулого року.

Замикають трійку лідерів спрощенці, які сплатили майже 20,8 млн грн, що на 3 млн грн перевищує минулорічні показники.

«Завдяки повній та своєчасній сплаті податків, рівномірного поповнення бюджету та злагодженій взаємодії податківців з платниками податків вдається досягти позитивної динаміки надходжень до бюджету» зазначив Володимир Малиновський.

 

Центрами обслуговування платників Нікопольського регіону

 за січень 2022 року надано 1801 адміністративна послуга

Як повідомила начальник Нікопольського відділу електронних сервісів управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Жевнерова, за січень 2022 року до Центрів обслуговування платників Нікопольського регіону звернулось 1938 платників. Надано 1801адміністративну послугу.

Найчастіше громадяни відвідують ЦОП для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (862) та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми та джерела виплачених доходів та утриманих податків (272). Також зареєстровано 100 платників єдиного податку, надано 227 витягів з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 76 реєстраторів розрахункових операцій. Центр обслуговування платників працює за принципом оперативного та якісного обслуговування бізнесу та громадян. Тут видаються довідки, приймається звітність від суб’єктів господарювання, забезпечується швидкий доступ до інформації.

 

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

До уваги платників податків! 9 лютого 2022 року з 09-00 год. до 10-00 год відбудеться сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за телефоном: (096) 509-37-04 на тему: «Кампанія декларування громадян доходів, отриманих у 2021 році». На запитання відповідатиме заступник начальника ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Піхтіна.

 

Надходження до бюджету у січні 2022 року

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/564202.html повідомила.

ДПС звітує про успішний початок 2022 року. Завдяки свідомому ставленню платників до сплати податків надходження до бюджету перевищують не тільки визначені індикативи, а й зростають порівняно з січнем 2021 року.

Загальний фонд держбюджету:

індикатив – 38,8 млрд грн;

факт – 43,2 млрд грн.

Перевиконання+4,4 млрд грн, або  +11,4%,

до минулого року: +9,9 млрд грн, або  +29,8%.

У т.ч. ПДВ:

індикатив (сальдо) – 17,3 млрд грн;

факт – 22,7 млрд грн.

Перевиконання+5,4 млрд грн, або +31,1%,

до минулого року: +6,4 млрд грн, або +39,0%.

 Платникам податків на рахунки у січні відшкодовано 18,5 млрд грн податку на додану вартість (за оперативними даними), що на 5,5 млрд грн більше порівняно з січнем 2021 року.  

 

У 2021 року контакт-центром ДПС опрацьовано 977,3 тис. звернень платників

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/560784.html повідомила.

Протягом 2021 року Контакт-центром ДПС прийнято 977,3 тис. звернень фізичних та юридичних осіб. Із загальної кількості звернень 920,7 тис. отримано у телефонному режимі, 10,7 тис. – електронною поштою і факсом, 0,1 тис. – з використанням автовідповідача та 45,8 тис. чатом в месенджерах.

Найчастіше платники зверталися з питань єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб, стану обробки електронної звітності, податку на додану вартість, єдиного податку та порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Суб’єкти господарювання та громадяни також мають можливість скористатися Базою знань – автоматизованою базою уніфікованих відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Її розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР). 

Відвідувачі порталу можуть у будь-який зручний час самостійно знайти відповіді на питання, які їх цікавлять. З початку року фізичні та юридичні особи здійснили майже 3,2 млн відвідувань ЗІР.

База знань постійно оновлюється та підтримується в актуальному стані. Протягом січня – грудня 2021 року з причини змін законодавства обмежено термін дії 1247 уніфікованих запитань - відповідей та внесено 1530 у новій редакції.

Нагадуємо, що приєднатися до чатів ДПС можна:

- з вебпорталу Державної податкової служби України, розділ «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua/;

- з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (скорочено ЗІР) https://zir.tax.gov.ua/, або його мобільної версії.

 

За результатами перевірок субʼєктам господарювання донараховано 565,7 млн грн штрафних санкцій за порушення у сфері обігу пального

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням   https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/563123.html повідомила.

Для припинення незаконної діяльності у сфері торгівлі паливно-мастильними матеріалами та забезпечення прозорості ведення господарської діяльності на ринку пального і упередження ухилень від оподаткування Державна податкова служба України здійснює контроль щодо суб’єктів господарювання,  які здійснюють роздрібну торгівлі пальним.

При цьому використовується інформація з різних джерел, зокрема, звернень громадян, громадських організацій та органів місцевого самоврядування. Також здійснюється власна аналітична робота, що базується на аналізі звітних даних суб’єктів господарювання.

Так, у 2021 році територіальними підрозділами фактичних перевірок для запобігання та виявлення порушень законодавства платниками податків у сфері обігу пального проведено 2349 фактичних перевірок.

За результатами розгляду матеріалів фактичних перевірок до суб’єктів господарювання застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 565,7 млн гривень.

Крім того, за результатами контрольно-перевірочних заходів працівники територіальних підрозділів фактичних перевірок ініціювали вилучення з незаконного обігу 1 013,3 тис. літрів пального на загальну суму 27,3 млн  гривень, а саме:

- дизельного пального – 545,4 тис. літрів на суму 14,4 млн гривень;

- бензину А-92 – 75,7 тис. літрів на суму 2 млн гривень;

- бензину А-95 – 310 тис. літрів на суму 9,5 млн гривень;

- газу скрапленого – 82,2 тис. літрів на суму 1,4 млн гривень.

Також за результатами проведеної роботи працівниками ДПС ініційовано припинення діяльності 98 незаконних АЗС (АГЗС) та вилучення 229 одиниць обладнання, за допомогою якого здійснювався незаконний продаж пального на загальну суму 20,2 млн гривень.

Для ефективного контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним, та забезпечення повноти надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів, пропонуємо у разі наявності інформації про встановлені випадки недотримання такими суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України повідомляти про такі випадки Державну податкову службу України на електронну скриньку post@tax.gov.ua.

Для всебічного та якісного розгляду звернень громадян просимо в зверненнях за можливості зазначати: адресу АЗС, назву суб’єкта господарювання, вид придбаного пального з наданням підтверджуючих документів (за наявності) або будь-яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

 

З початку кампанії громадяни одноразового (спеціального) добровільного декларування громадяни задекларували активи вартістю 1,3 млрд гривень

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням   https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/563341.html повідомила.

Триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

З початку кампанії громадяни вже задекларували активи вартістю 1,3 млрд грн. Сума задекларованого до сплати збору склала 79,1 млн гривень.

Звертаємо увагу, що 1 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7 %. У подальшому до завершення кампанії іноземні активи можна задекларувати за ставкою 9 %.

Нагадаємо, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані станом на 01.01.2021 належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

Одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обовʼязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

До подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

Детальніше з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування можна ознайомитися тут.

 

Отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків на дитину можливо засобами сервісу «Електронний кабінет»

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує щодо можливостей та переваг використання сервісу ДПС України «Електронний кабінет».

Так, зокрема, бажаючи зареєструвати дитину у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) з використанням «Електронного кабінету», одному із батьків у приватній частині «Електронного кабінету» (режим «ЕК для громадян») необхідно подати в електронному вигляді заяву для реєстрації за формою № 1ДР (Облікова картка фізичної особи – платника податків (1ДР)) з використанням кваліфікованого електронного підпису.

До заяви додати скановану копію свідоцтва про народження дитини та скановану копію документа, що посвідчує особу одного із батьків (якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, необхідно додати документ про реєстрацію місця проживання/перебування).

При поданні заяви за формою № 1ДР засобами «Електронного кабінету» обирається податковий орган, де один із батьків бажає отримати Картку платника податків.

Результат опрацювання заяви відображається в Електронному кабінеті «Відповідь № 2 Фінальна».

Отримання Картки платника податків здійснюється у Центрі обслуговування платника з пред’явленням: оригіналів свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, необхідно додати документ про реєстрацію місця проживання/перебування).

Нагадуємо, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua. Робота у приватній частині «Електронного кабінету» здійснюється при наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який можна отримати у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, у тому числі звернувшись до Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби (https://acskidd.gov.ua).


Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

04.02.2022 10:44