Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

ДПС та БЕБ погодили меморандум про співпрацю та партнерство 

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/558556.html повідомила. 

Для об’єднання зусиль у напрямі створення сприятливих умов для розвитку доброчесного бізнесу та протидії економічним правопорушенням за результатами зустрічі в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко та директор БЕБ Вадим Мельник домовилися про підписання міжвідомчого Меморандуму про співпрацю та партнерство між Державною податковою службою та Бюро економічної безпеки. 

В. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко відзначила, що податкова служба готова ефективно співпрацювати з Бюро, отже з моменту підписання цього Меморандуму почнеться нова сторінка такого співробітництва між двома державними органами. 

За словами очільника ДПС метою Меморандуму є організація ефективної співпраці між ДПС та БЕБ у протидії економічним злочинам та координації спільних дій для підвищення ефективності наповнення бюджету. 

У свою чергу директор БЕБ Вадим Мельник підкреслив, що підписання Меморандуму – це свідчення того, що співпраця державних органів є плідною. Спільними зусиллями будуть забезпечені комфортні умови для сумлінних платників податків та усунені передумови створення схем протиправної діяльності у сфері економіки. 

 

ДПС підготувала відеороз’яснення стосовно фіскалізації 

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/558005.html повідомила. 

Державна податкова служба України у рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії надає практичну інформаційну підтримку суб’єктам господарювання, зокрема, стосовно фіскалізації, яка відбулася з 1 січня 2022 року. 

В цьому відео підприємці знайдуть відповіді на основні питання щодо розрахункових операцій та ін. 

«Фіскалізація – це не про збільшення тиску на суб’єктів господарювання, це про єдині правила гри для всіх», - Роман Добрянський, заступник начальника управління фактичних перевірок Департаменту податкового аудиту ДПС. 

 

Засідання «круглого столу» в ДПІ у м. Покрові 

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) нещодавно в приміщенні ЦОП ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській начальник ДПІ у м. Покрові ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олександр Желудков провів засідання «круглого столу» з представниками громадськості та бізнесу.  

Олександр Желудков повідомив учасників «круглого столу», що з 1 січня 2022 року стало обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку ІІ-IV груп. Ознайомив присутніх з формою та порядком обліку товарних запасів та роз'яснив, для яких платників податків ведення такого обліку є обов'язковим.  

Серед інших питань у ході круглого столу обговорювалися новації податкового законодавства та особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, порядок подачі одноразової добровільної декларації в електронному вигляді, суб'єкти та об'єкти оподаткування. 

Зокрема, під час засідання «круглого столу» обговорювались питання на недопущення виникнення заборгованості зі сплати єдиного внеску.  

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики. 

 

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Кампанія декларування громадян доходів, отриманих у 2021 році» 

Нещодавно у Нікопольській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Кампанія декларування громадян доходів, отриманих у 2021 році». На запитання платників відповідала заступник начальника Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко.  

guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

01.02.2022 12:05