Які школи та дитячі садки відремонтують у Маріуолі цього року?

Які школи та дитячі садки відремонтують у Маріуолі цього року?
Наприкінці минулого року було прийнято бюджет Маріуполя, у ньому врахували, зокрема, й проєкти у сфері освіти.

Заступник міського голови Олександр Кочурін розповів pr.ua про головні ініціативи та назвав терміни їх реалізації.

Утеплення та модернізація
Так, триває капітальний ремонт навчально-виховного комплексу "Гімназія-школа" №27 та ЗОШ №7, дитячих садків №110 та №114.

"Міський голова поставив завдання завершити ремонт шкіл до 1 вересня. Дошкільні заклади будуть відкриті наприкінці першого кварталу цього року", - коментує Олександр Кочурін.
Також триває оновлення 15-ї школи. Її ремонт ускладняється тим, що установа знаходиться у віддаленому мікрорайоні міста, та поблизу інших шкіл немає. Тому реконструкція ведеться поетапно, паралельно із навчальним процесом.

"Там уже реалізували проєкт з термомодернізації, замінили вікна, комунікації, системи енергозабезпечення, провели утеплення фасаду. Такі зміни і в 46-й школі в Старому Криму. У 2022 році в ЗОШ №15 ми хочемо завершити ремонт внутрішніх коридорів та розпочати оновлення класів ", - говорить заступник мера.
Він наводить приклад, як термомодернізація впливає на будівлю: раніше в ЗОШ №46, де вже пройшло утеплення, взимку була дуже низька температура повітря. В одному крилі навіть замерзала вода у крані! Тепер у класах нижче, ніж +21 показників не буває. Але, крім того, що дітям стає комфортно вчитися, термомодернізація має інші переваги – продовжує термін служби будівлі, дозволяє максимально ефективно використовувати енергоресурси.

Кожній школі – чотири активності
Окрім капітальних ремонтів, у місті проходить програма "Чотири активності", коли навчальні заклади отримують оновлення санвузлів, заміну віконних блоків, будівництво спортивних майданчиків та закупівлю обладнання та дидактичних матеріалів за стандартами Нової української школи. Санвузли відремонтували вже у кожній другій школі. Наступного року їх оновлять ще у шести навчальних закладах. Ще у двох школах замінять віконні блоки, а за можливої економії під час реалізації проектів – у чотирьох.

"Продовжиться впровадження Нової української школи. Для учнів з 1 по 4 клас ми вже придбали всі парти, проектори, дидактичні матеріали. Щоб розпочати закупівлю для п'ятих класів, чекаємо на рекомендації від профільного міністерства", - говорить Олександр Кочурін.
Загалом реалізація всіх активностей, окрім будівництва майданчиків, має завершитися в кожній школі до 2024 року. Спортивний блок вимагає більше фінансування, а значить, і більше часу. У всіх навчальних закладах з'являться спортивні комплекси до 2028-2030 років.

"Вартість одного такого проєкту - від 10 до 15 млн грн. Сюди входить і бігова доріжка, і мультифункціональний майданчик, і міні-футбольне поле, і комплекс тренажерів", - говорить заступник міського голови.
Наступного року спортивні майданчики будуватимуть у 7-й, 27-й, 48-й школах та гімназії №2. Також передбачено упорядкування поля при школі №67.

Джерело: https://pr.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

24.01.2022 10:53