Маріуполь готується до Водохресних купань

Маріуполь готується до Водохресних купань

Цього року для масових Водохресних купань у Маріуполі підготували спеціальну локацію. Безпечний та комфортний спуск до моря обладнають на території рятувальної станції на Приморському бульварі, 38. На місці працюватимуть бригади медиків, комунальних служб, а також рятувальники та поліцейські.

Для відвідувачів станції передбачені роздягальні та біотуалети. Окрім цього, продовжено графік роботи комунального транспорту. Співробітники аварійно-водолазної служби міськради вестимуть чергування з 22:00 18 січня. О 17.00 19 січня станція закриється.

За статистикою на Водохреща купатися на станцію приходить від двох до п'яти тисяч людей, залежно від дня тижня.

«Безпека купання гарантується лише у спеціально відведеному для цього місці. Зараз водолази перевіряють дно на наявність каміння та сміття. Не варто ризикувати своїм здоров'ям чи навіть життям та купатися в інших місцях. Краще прийти на станцію і пірнути у море без ризику», – наголосив начальник рятувальної аварійно-водолазної служби міськради Олександр Татай.

Варто зазначити, що у ніч на 19 січня у Маріуполі очікується зниження температури. Температура води у морі від 0 до +2 градусів. Медики рекомендують підготуватися до Хрещенських купань - провести низку фізичних вправ, щоби розігрітися. Не вживати алкоголь. Крім того, купання протипоказане хворим та ослабленим людям. Тим, хто страждає на епілепсію, ішемічну хворобу серця, що перенесли інфаркт міокарда та інсульт.

Співробітники поліції та швидкої допомоги закликають водіїв зігріватися після купання лише безалкогольними напоями.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

14.01.2022 16:20