У Маріуполі зазвучить польська класична музика

Маріупольців та гостей міста запрошують на концертну програму класичної музики. Вже сьогодні у Маріупольській камерній філармонії прозвучать композиції найкращих польських композиторів. Це стало можливим завдяки масштабному проєкту «Польська музика в Україні».

Очолює проєкт відомий польський диригент Роман Ревакович. «Я не вперше співпрацюю з українськими музикантами і мені дуже подобається. Головна мета нашого проєкту – це розвиток музичних відносин між нашими дружніми країнами. У Варшаві, наприклад, щороку проходять Дні української музики», – розповів маестро.

Разом із камерним оркестром Маріупольської філармонії «Ренесанс» виступатимуть заслужена артистка України, піаністка Ганна Сагалова та скрипаль, лауреат численних міжнародних конкурсів Андрій Павлов.

Концерт відбудеться 3 грудня о 18:30. У програмі концерту прозвучить класика польської музики - твори Фредеріка Шопена, Миколи Піотра Гурецького та Войцеха Кіляр. Вхід до концертної зали за наявності зеленого сертифікату про вакцинацію або довідки про одужання.
Організатори проєкту варшавській Fundacja «Pro Musica Viva» та головне концертне агентство в Україні в галузі класичної музики UKR Artists за підтримки Міністерства культури Польщі.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

03.12.2021 10:25