У 2022 році на Маріуполь чекають кінофестиваль, сучасні постанови та новий Ореn аіг-простір

Переможцями програми «Громадський бюджет» за напрямом «Культура» стали сім проєктів. Серед них - облаштування сучасного спортивно-розважального комплексу для дітей, міжнародний кінофестиваль та «Антологія маріупольської фотографії». Щоб втілити у життя ідеї маріупольців, з міського бюджету буде направлено понад 640 тисяч гривень. Реалізація почнеться в 2022 році.

Так, серед переможців вже відомий в Маріуполі та за його межами кінофестиваль «Кіно і ти». Крім показу фільмів будуть організовані кіно-клуби, творчі зустрічі та майстер-класи.

Два дні у селі Покровське проходитиме відкритий навчально-розважальний кіно-показ «Дивимося усією сім 'сю». Фільми транслюватимуть під відкритим небом.

«Сучасний екскурс від папірусу до ґаджету» - це діджиталізована театрально-музична постанова. Під час виступу глядачі навіть зможуть долучитися до вистави.

Ще одна вистава - сінхробуффонада «Сверхнова» розповість історії успіху і падіння відомих артистів різних епох.

«Антологія маріупольської фотографії» - проєкт, що відобразить у збірнику історію фотографії в період з 60-х років XX століття до сьогодення.

Інтерактивні виставки, вікторини, екскурсії, тематичні зустрічі та майстер-класи проходитимуть у новому Ореn аіг-просторі «Library літо». Завітавши до нього молодь зможе знайти однодумців та поділитися цікавими ідеями.

Масштабним проєктом стане облаштування дитячого майданчику сучасним ігровим та розвиваючим обладнанням. Спортивно-розважальний комплекс буде створено у селі Бердянське.

Нагадуємо, конкурс малих грантів є частиною міської програми «Громадський бюджет». Його проведення сприяє розвитку культури, спорту, молодіжної політики та туризму. Завдяки перемозі активні маріупольці, громадські організації та молодь отримають реалізацію власних проєктів у життя. Мета – зробити разом Маріуполь ще більш цікавим, сучасним та комфортним містом.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

26.11.2021 18:18