Маріуполь приєднався до акції «16 днів протидії насильству»

Маріуполь приєднався до міжнародної акції «16 днів протидії насильству». Вона стартувала сьогодні на Театральній площі. Слоган цього року - Розірви коло. Адже найважливіше у протидії домашньому насильству - знайти вихід та допомогу.

Ксенія Сухова розповіла, що у Маріуполі діє комплексний підхід підтримки людей, що постраждали від домашнього насильства.

«У нашому місті є денний центр, центр проживання, мобільні бригади.  Постраждалі можуть отримати повноцінну соціальну, юридичну та психологічну допомогу. Ми будемо й надалі працювати, щоб виховати у суспільстві нульову толерантність до цього ганебного явища», - заначила вона.

Символом акції стали помаранчеві парасольки. З ними маршем пройшли студенти Донецького державного університету внутрішніх справ. Помаранчевий колір обраний міжнародною спільнотою, як символ надії на краще майбутнє, де жінки не піддаються насильству.

Представниця Фонду ООН у галузі народонаселення Ольга Цуприкова наголосила, що організація співпрацює з містом з 2017 року. За цей час вдалося створити низку ефективних центрів підтримки. Цього року Маріуполь став одним з 30 міст України, які беруть участь у проєкті «Міста і громади вільні від домашнього насильства».

«Кожна п’ята жінка в Україні зазнала проявів фізичного насильства. Кожен четвертий українець каже, що насильство можна виправдати. Ми маємо донести, що насильству немає жодних виправдань. Спільно з містом працюємо у цьому напрямку», - сказала вона.

Голова представництва Консультативної місії ЄС у Маріуполі Мартін Кулішек відзначив важливість проведення акції  під час пандемії. Адже, за його словами, згідно зі статистикою кількість випадків домашнього насильства в період карантину зросла.

Після виступів усі охочі змогли написати свої слова проти насильства на спеціальному банері.




Джерело: https://mariupolrada.gov.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

25.11.2021 17:55