Від лабораторій до міні-скверів: Визначено проєкти-переможці «Громадського бюджету»

Переможцями програми «Громадський бюджет» 2021 стали 26 проєктів. Це ініціативи жителів, які отримали найбільшу підтримку, та будуть втіленні у життя. Кожен з них - про нові можливості та покращення життя у місті.

Переможців обрали на засіданні Експертної ради з питань координації виконання основних заходів та завдань щодо впровадження та функціонування громадського бюджету Маріуполя. Цього року маріупольці подали 161 проєкт, до голосування було допущено 133. Це низка пропозицій, які спрямовані на благоустрій, обладнання закладів освіти, створення спортивно-розважальних майданчиків та зон відпочинку. 

Кожен маріуполець міг взяти участь у відкритому голосуванні.  В загалом за проєкти було віддано 18 775 голосів. Вперше було зазначено, що на проєкти категорії «Благоустрій/обладнання закладів освіти» виділяється не більше 50% загального обсягу бюджету громадської участі Маріупольської міської територіальної громади. 

Переможцями стали малі проєкти, які набрали понад 50 голосів і великі проєкти з понад 100 голосами. Загалом 5 та 21 відповідно. На їх реалізацію з міського бюджету буде направлено 10 млн грн. Вона розпочнеться у 2022 році. 

Так, серед великих проєктів - облаштування майданчиків школи №66 гумовим покриттям, створення лабораторії природничих наук на базі технологічного ліцею, капремонт асфальтового покриття у дитсадку №135, створення мобільного стенду для скелелазіння та програма з утилізації небезпечних відходів. 

Серед малих проєктів-переможців - закупівля спецобладнання для ГО «Сімейне коло», облаштування кабінетів хімії, фізики, біології та географії в школі №63, створення міні-скверів у Центральному та Кальміуському районах, «Дворика поколінь» у Приморському районі, відкриття зон відпочинку та ще багато цікавого.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

25.11.2021 14:20