Маріупольська громада скоротить викиди парникових газів на 30%

Маріуполь приєднався до Європейської ініціативи з клімату та енергії «Угода Мерів». Згідно з нею муніципалітет та комунальний сектор має скоротити викиди CO2 щонайменше на 30% до 2030 року.

За рішення про приєднання до ініціативи сьогодні проголосували депутати міської ради. Скоротити викиди CO2 планується за рахунок заходів з підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії.

«Маріуполь впевнено йде в напрямку сталого енергетичного розвитку. Більшість заходів, визначених ПДСЕР (План дій зі сталого енергетичного розвитку) виконані або виконуються. Це вже призвело до зниження споживання енергоресурсів та відповідного зниження викидів CO2 до атмосфери на 16%», - розповів начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагн Мнацаканян.

Серед заходів, які дозволили скоротити споживання енергоресурсів, а як наслідок викидів парникових газів – комплексна термомодернізація міських установ, ремонт котелень, збільшення частки електротранспорту. 

Угода мерів - це найбільший у світі рух за збереження клімату та енергії на місцевому рівні. Європейська ініціатива об'єднує тисячі місцевих органів влади, які добровільно взяли на себе зобов'язання по досягненню кліматичних і енергетичних цілей ЄС. Підписанти зобов'язуються вжити заходів для досягнення мети скорочення викидів парникових газів і виробити спільний підхід до вирішення проблеми пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптації до них.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

25.11.2021 12:00