У Кленовій балці висадили майже 140 зелених насаджень

В рамках Меморандуму про співробітництво Маріупольської міської ради та Міжнародної неурядової організації ACTED у північному відрогу Кленової балки висадили тополя. Ініціатива направлена на укріплення масиву ґрунту та збільшення кисню за рахунок дерев.

Як розповів начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагн Мнацаканян, наразі на ділянці вже прокладено водовід, який прийматиме стоки Приморського та Центрального районів. Після завершення робіт вирішено було озеленити ділянку.

«Тополя були обрані, оскільки вони характеризуються високим поглинанням вуглекислого газу з атмосферного повітря і виробництвом кисню. При цьому дозволяють мінімізувати ризики зсувів. Доглядатися дерева буде КП зеленого будівництва», - розповів Ваагн Мнацаканян.

Озеленення відбувається в рамках проєкту «Підвищення стійкості до ризику катастроф на Сході України», який реалізується за фінансової підтримки уряду Великої Британії. Одним із компонентів проєкту є підтримка зусиль з охорони навколишнього середовища і природних ресурсів.

«Ми підтримуємо проєкти, які дозволяють територіальним громадам знизити ризики, які впливають на деградацію земель, нестачу питної та технічної води, посуху. Вважаємо, що спільними зусиллями зможемо покращити екологічне становище у місті», - сказала спеціаліст з охорони навколишнього середовища ACTED Марина Туренок.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

25.11.2021 10:55