У Маріуполі запустять новий асфальтобетонний завод

У Маріуполі планується відкрити новий асфальтобетонний завод. Завдяки цьому вдасться удвічі збільшити кількість ремонтів доріг. Про це сьогодні доповіли міському голові Вадиму Бойченку.

За словами заступника міського голови Сергія Захарова, нинішній завод виробляє 35-40 тисяч тонн асфальту. Запуск нового дозволить збільшити кількість виробленого асфальту до 80 тисяч тонн.

«Це дасть можливість збільшити кількість ремонтів доріг. Якщо сьогодні це близько 12 кілометрів, то зі збільшенням обсягів виробництва зможемо робити 20-25 кілометрів», - розповів Сергій Захаров.

Вадим Бойченко зазначив, що в місті прийнята концепція, згідно з якою всі дороги поділені на три категорії. Перша - основні проспекти і магістралі. Тут ремонти роблять підрядні організації. Друга - під'їзні дороги до проспектів. Третя категорія - внутрішньоквартальні.

«Ключове завдання - мінімум удвічі збільшити ремонт дорожнього покриття. Таким чином, за 10 років ми повністю відремонтуємо дороги першої та другої категорії. Також на 60% «закриємо» дороги третьої», - підкреслив мер.

Крім того, КП «Автодор» посилюється новою технікою. Цього року було придбано п'ять одиниць автотранспорту. Це унікальний гудронатор, призначений для перевезення і рівномірного розподілу нагрітих рідких речовин під час ремонту доріг. Його вартість - 3,5 млн грн. Крім того, самоскиди для перевезення сипучих вантажів.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

21.10.2021 19:35