На Леваді під час садіння дерев знайшли мінометну мину

Фото: rada-poltava.gov.ua

Поблизу Прирічкового парку знайшли вибухонебезпечну міну часів минулих війн

18 жовтня до Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Полтавської міськради надійшла заява про те, що під час висадження зелених насаджень у мікрорайоні Левада поблизу Прирічкового парку знайшли вибухонебезпечний предмет часів минулих війн. Про це повідомила прес-служба Полтавської міськради.

Працівники Департаменту виїхали на місце, організували охорону місця знахідки та проінформували відповідні оперативні служби. До приїзду оперативних служб були припинені всі роботи в місці виявлення вибухонебезпечного предмета, осіб, які знаходилися поруч, попередили про небезпеку та відвели їх на максимальну безпечну відстань, місце знахідки обгородили сигнальними засобами.

Як з’ясували фахівці, це була мінометна міна часів минулих війн, калібром 82 мм. Після того як її безпечно вилучили, о 18-й годині, міну знищила група піротехнічних робіт ДСНС.

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи також нагадав, у разі виявлення підозрілого предмета (боєприпасів, снарядів тощо) категорично забороняється:

  • підходити, торкатися предмета та пересувати його;
  • знаходитись поблизу нього, палити, користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або намагатися чимось його накривати;
  • намагатися самостійно знешкодити предмет;
  • здійснювати на нього будь-які самостійні дії: звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив.

При виявленні підозрілих предметів негайно повідомте оперативні служби за телефонами: 101,102, або відділ оперативного реагування 1580.


Источник: www.poltava.pl.ua

Категории: Новости Полтавы

19.10.2021 14:33