Метінвест Політехніка отримала ліцензії на навчальні програми

Ліцензії вже отримані на 310 бакалаврів і на 240 магістрів. Усі законодавчі умови для запуску навчального процесу виш пройшов. Про це заявив ректор університету Олександр Поважний. Заступник міського голови Сергій Захаров наголосив, це сприятиме залученню студентів до міста.

«Сьогодні ми формуємо нові можливості для нашої молоді. Створюємо максимально комфортні умови для отримання вищої освіти різного профілю направленості. І вже бачимо перший результат. Якщо у 2015 році лише 30% випускників шкіл залишалися у місті, то сьогодні це 70%», - сказав заступник мера.

Він додав, Маріуполь активно працює й над залученням студентів з інших міст. Новий сучасний технічний університет сприятиме цьому. Адже на випускників такого напрямку підготовки є значний запит від роботодавців.

Олександр Поважний розповів, що після отриманні ліцензії наступний крок - вдосконалення навчальних програм, організація освітньої та наукової діяльності, розвиток міжнародних контактів та створення навчально-матеріальної бази.

«Легко сказати, ми нові - значить ми інші. Нові - не означає інші. Стати іншими - бути на голову вище за інших. У кожному напрямку ми зобов'язані спрогнозувати, де буде Україна мінімум через 10 років і бути там уже через рік. Тільки тоді ми станемо іншими і у нас для цього є все необхідне: фінанси, кадри, забезпечення, партнери, підтримка профільного міністерства і основного роботодавця - компанії Метінвест», - наголосив він.

Керівник департаменту міжнародних проєктів університету Костянтин Моісеєнко розповів, що вже підписали договори про співпрацю з українськими та європейськими вищими навчальними закладами. Зокрема, з вищою школою управління охороною праці в Катовіце, Берлінської Академією сировинних матеріалів Європейського інституту і технологій, національним університетом «Чернігівська Політехніка», Дніпровським державним технічним університетом.

Нагадаємо, Метінвест Політехніка планує прийняти своїх перших студентів за програмами бакалаврату та магістратури вже в 2022 році.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

19.10.2021 12:15