На центральній набережній у Маріуполі з'являться маяк, річковий порт і ферма мідій

В кінці червня в Маріуполі почався міжнародний архітектурний конкурс ідей імені Віктора Нільсена по масштабній реконструкції центральної набережної.
Сьогодні став відомий переможець, який пропонує створити ферми мідій, перетворити залізничні вагони в кафе і багато іншого.

З усіх поданих пропозицій першого етапу конкурсу журі обрало три проєкти, повідомляє PR.UA, посилаючись на повідомлення «Маріуполь - туристичне місто».

Як раніше розповідав PR.UA, у фінал конкурсу пройшли три архітектурні компанії AIMM (м. Київ), SBM Studio (м. Харків) та Principioattivo (Італія), які на другому етапі займалися детальним опрацюванням своїх проєктів. З 29 вересня по 3 жовтня жителі та експертне журі оцінювали роботи та вибирали кращу.

Після ретельного розгляду проєктів журі, а також громадського голосування, оголосили переможця - SBM Studio.

Проєкт-переможець демонструє сміливе і сучасне бачення майбутнього маріупольського центрального узбережжя. Він орієнтований на розвиток туризму.

Наприклад, автори розраховують на створення ферм мідій, конференц-зали з маяком, річкового порту, фуд-корту з морепродуктами. Також вони запропонували ідею залишити вагони на крайній залізничній гілці як атмосферну невіддільну частину цієї території та використовувати їх як кафе, магазини, пункти прокату.

За інформацією організаторів, муніципалітет Маріуполя продовжить працювати з переможцем конкурсу над наступними кроками, необхідними для реконструкції центрального берега.


Джерело: pr.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Волновахи

05.10.2021 13:33