У Маріуполі відкрили оновлений дитячий садок

Понад 200 дітей вже ходять до оновленого дитячого садочку №106 «Горобинка» у Центральному районі. Тут створено усі умови для комфортного перебування малечі. Побачити зміни приїхали міністр освіта та науки Сергій Шкарлет, міський голова Вадим Бойченко, заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря та губернатор області Павло Кириленко.

Будівля не знала капітального ремонту з 1971 року. Завдяки допомозі Європейського інвестиційного банку при підтримці програми Президента України «Велике будівництво» вдалося розпочати масштабну реконструкцію. Завдяки ремонтним роботам у дитсаду збільшилася кількість груп – з дев’яти до десяти.

На сьогодні у будівлі облаштовані сучасні дитячі кімнати з новими меблями, зонами для ігор та розвитку. На стінах можна побачити яскраві малюнки. На прилеглій території закладу облаштували дитячий майданчик.

Після ремонту дітлахи харчуються за новими стандартами, які ініційовані першою леді України Оленою Зеленською. Готувати за оновленим меню стало можливо завдяки оновленій їдальні з сучасним обладнанням. За словами заступника міського голови Олександра Кочуріна, у кожній школі та дитсадку після реконструкції з’являється такий харчоблок.

Окрему увагу приділено створенню умов для дітей з інвалідністю. Перед входом до закладу облаштовано пандус. Адаптація інфраструктурних проєктів до потреб людей з інвалідністю відбувається в рамках ініціативи Олени Зеленської «Без бар’єрів».

«Інвестиції в дітей – це вклад в майбутнє. Ми системно оновлюємо дитячі садочки у всіх районах міста. Все заради того, щоб створити комфортні умови для розвитку, виховання та освіти наших дітей», - підкреслив Вадим Бойченко.

У свою чергу, міністр наголосив, що завжди приводить Донецьку область та наше місто у приклад для всієї країни. Саме Маріуполь, за його словами, є одним з лідерів у розвитку освітньої галузі в Україні. Він також відзначив, що реконструкції освітніх установ знаходяться у фокусі уваги уряду та Президента.

«Президент України заклав у програму «Велике будівництво» щорічне оновлення 100 садочків, 100 шкіл та 100 стадіонів. Ми впевнені, що суттєво оновимо дошкільні заклади. У тому числі, скоротимо чергу до них. На сьогодні вона вже скорочена на 7 тисяч місць по всій країні», - розповів Сергій Шкарлет.

Павло Кириленко додав, садочки активно реконструюються по всій території Донецької області. В рамках програми «Великого будівництва» до кінця цього року буде оновлено 9 дошкільних закладів освіти.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

27.09.2021 12:42