Маріупольський фестиваль об'єднав греків з усієї України

В Маріуполі пройшов фестиваль грецької культури "Мега-Йорти". Основною локацією фестивалю став оновлений парк імені Гурова. Саме тут розвернувся масштабний театралізований парад, на який з'їхалися греки не тільки з усього Приазов'я, а й з усієї України.

Фестиваль пройшов з ініціативи Федерації грецьких товариств України за підтримки Маріупольської міської ради. Він показав колорит, красу та багатство грецьких громад Приазов'я. Жителі більше дізналися про історію заснування міста та про людей, які допомагали його розвивати. Познайомилися з культурним різноманіттям грецького народу. Кожна громада виходила в своїх національних костюмах. Вони дарували творчі номери і показували силу грецької культури. У параді взяли участь і громади з інших міст України. Серед них - Київ, Одеса, Дніпро, Харків.

Глядачів вразили масштаби параду, який розкрив перед ними багатокультурний Маріуполь. Парк прикрасили прапорами України, Греції та тематичними фотозонами.

"Ми побачили мега емоцію, красивих людей, яскраві костюми і талановиту молодь. У нашій історії глибоке минуле, наша молодь формує сьогодення, за яким велике майбутнє. Я впевнений, що на традиціях, символах, історичних героях ми повинні побудувати нову державу Україну. Її незалежності всього лише 30 років і вона на початку свого шляху", - зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

"Мега-Йорти" відзначають концертом, присвяченим традиціям грецької культури. А також ярмарками, де можна більше дізнатися про звичаї греків Приазов'я. Під час фестивалю також проходять змагання з боротьби куреш - вона є невід'ємною частиною всіх свят та весіль греків Приазов'я.

Жителі дізналися більше про грецькі традиції, а реконструйований парк імені Гурова в Маріуполі перетворився на символ україно-грецької дружби.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

27.09.2021 11:32