«Фестиваль бичка» і фіолетова хвиля - на березі Азовського моря відзначили День міста

На центральному пірсі Маріуполя проходить найсмачніший фестиваль осені Goby Fest. Для відпочиваючих підготували страви регіональної кухні, концерт відомих музикантів і майстер-клас від професійного шеф-кухаря. Подарунком до Дня міста став арт-об'єкт від всеукраїнського проєкту «Звуки міста». На локаціях фестивалю побували міський голова Вадим Бойченко і перший заступник глави Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз.

Їжа - один із способів передачі традицій, тому місцева кухня може багато розповісти про місто та його історію. На фудкорті представили близько 20 страв з морепродуктів. Серед них - смажені бички, тюлька-фрі, рибний борщ, паста з мідіями. Спеціально для фестивалю шеф-кухар Вадим Рачок приготував авторську страву з азовського бичка.

Багатьох, хто прийшов на пірс зацікавив новий арт-об'єкт. Робота торгового порту, металургійних комбінатів, шум моря, і залізниці, удари на рингу і дитячий сміх. Ці та інші знайомі кожному жителю Маріуполя звуки записані на аудіо авторами проєкту «Звуки міста», присвяченого 30-річчю Незалежності України. Фіолетова хвиля - результат роботи декількох програм звукового дизайну і 3D-візуалізації. З її допомогою можна почути, як звучить наше місто. Для цього необхідно зчитати кьюар-код і перейти на сайт проєкту. Колір обраний не випадково - це колір заходу сонця над морем.

«Сьогодні Маріуполь звучить по-новому, диханням моря, дитячим сміхом і хорошим настроєм. Місто перероджується з індустріального в постіндустріальний. В процесі запису звуків і створення фігури ми не очікували, що вийде хвиля. Це дуже символічно для міста на березі моря»,

- зазначив Вадим Бойченко.

Вечірня програма фестивалю порадувала яскравим концертом. На сцені виступили кавер-група Endorphins, співачка Jerry Heil, група Шмальгаузен' і співак Laud.

«Фестиваль бичка» продовжився сьогодні. Серед артистів - FM band, Star Band, співачка Інгрет, група Mountain Breeze і ЮЮ.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

27.09.2021 11:30