Поліцейські Маріуполя та військовослужбовці відпрацювали взаємодію під час масових порушень порядку


Основний акцент було зроблено на налагодженні ефективної взаємодії між поліцейськими, військовослужбовцями Національної гвардії України, працівниками ДСНС та іншими службами під час локалізації групових порушень публічної безпеки між футбольними вболівальниками.

 

Тактико-спеціальні навчання було проведено на базі Донецького державного університету внутрішніх справ.

Участь у відрацюванні взяли поліцейські Маріуполя, зведений загін Нацгвардії, ДСНС, патрульні поліцейські та представники військової служби правопорядку.

В ході навчань було відпрацьовано різні тактики реагування на надзвичайні події пов’язані з масовими порушеннями громадського порядку. Зокрема, було відпрацьовано алгоритм спільних дій при виникненні конфліктних ситуацій серед груп вболівальників після футбольних матчів поблизу стадіону.

Основним напрямком врегулювання таких конфліктів є скандинавська модель, яка передбачає вирішення конфлікту шляхом мирних переговорів.

Так, під час навчання правоохоронці відпрацювали усі ефективні шляхи недопущення поширення масових порушень та їх локалізацію.

Метою відпрацювання було налагодження ефективної взаємодії між службами правоохоронців. Аналогічні навчання будуть проводитьсь і надалі.


Джерело: mariupol-police.dn.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

23.09.2021 13:12