Старий Крим відзначив 241-й день народження

Старий Крим заснований у 1780 році. День народження за традицією святкують у вересні. Цього року для жителів підготували концерт та колоритну розважальну програму.

Старокримці та гості свята брали активну участь у спортивних змаганнях, грали у шахи, шашки та доміно. Учасникам вручили грамоти та медалі. Чоловіки випробували свої сили у національній боротьбі «Куреш». У ролі головного судді виступив Майстер спорту СРСР, завідуючий відділом спорту Федерації грецьких товариств України Ілля Папу. Переможцям подарували двох баранів, гусака, півня та грошові призи.

Ветерани футбольних команд «Граніт» і «Старий Крим» провели товариський матч. Гра була непередбачуваною. У серії післяматчевих пенальті перемогла команда «Граніт».

Вже стало доброю традицією проводити на свято виставку голубів. Понад 20 учасників продемонстрували своїх пташок. Були представлені різні породи, від елітних до спортивних і поштових. Найкращих нагородили кубками, молодшим учасникам вручили пам’ятні подарунки.

Під час концерту виступили творчі колективи селища. Вони підготували багато народних танців та пісень. Крім того, на ярмарку можна було скоштувати традиційні страви та придбати сувеніри ручної роботи від місцевих майстринь.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

22.09.2021 17:02