Що чекає на маріупольців на книжковому ярмарку

З 24 по 26 серпня у місті проходитиме Mariupol Open Book. Трьохденний фестиваль охопить центр міста – від Театрального скверу до «Вежі». На відвідувачів чекає понад 90 подій та книжки від 30 провідних видавництв країни. А ще у програмі презентації, читання, майстер-класи, зустрічі з письменниками.

«Ми хочемо показати різноманіття, яке існує на українському книжковому ринку. Крім книжок, відвідувачі зможуть побачити експедиційний стенд, де можна буде вдягнути VR-окуляри та побувати у різних куточках України. У Театральному сквері встановлені телефонні будки. Там розміщені QR-коди за якими можна у вільному доступі почитати книжки та прослухати подкасти про літературу», - розповідає координаторка книжкового ярмарку Анастасія Євдокимова.

Книжкові новинки, представлені під час презентації, можна буде придбати прямо на місці. Локації фестивалю: Театральний сквер, Міський шаховий клуб, бібліотека ім. Короленка і культурно-туристичний центр «Вежа».

Координатор фестивалю Роман Сафронов додав, програма розрахована на всі вікові групи. Будуть представлені й різні жанри: дитяча література, підліткова, комікси, поезія, мистецтво, художні книги та нонфікшн.

Серед гостей фестивалю - Іван Андрусяк, Олександр Ірванець, Артем Полежака, Наталя Атамась. Німецький Goethe-Institut представить мистецькі книжки на німецькій мові, які можна буде погортати. Презентацію на тему «Мультикультурність: національні спільноти та корінні народи України» та VR-проєкт «Рідний Крим» проведе видання Ukraїner. Діти матимуть змогу навчитися створювати комікси та малювати оригінальні листівки.

Повна програма книжкового фестивалю ТУТ.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

22.09.2021 16:59